Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan'da Yaşayan Türk Vatandaşlarıyla Biraraya Geldikten Sonra Düzenlediği Basın Toplantısında, Türkiye'nin Hedefinin Terör Örgütü Olduğunu Söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan'da yaşayan Türk vatandaşlarıyla biraraya geldikten sonra düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin hedefinin terör örgütü olduğunu söyledi.

Sözlerine, ilk resmi ziyaretini Azerbaycan' yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek başlayan Gül, "Azerbaycan'a geldiğimiz andan itibaren gösterilen misafirperlik çok samimiydi. Yanımızda gelen işadamlarının, Azeri işadamlarıyla yaptıkları toplantılar çok iyi bir şekilde devam ediyor. Çok iyi ortaklıklar yapılacaktır. Bazı anlaşmalar imzaladık. Bakanlarımız bazı anlaşmalar, görüşmeler yaptı. Bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkileri daha da ileri götüreceğine inanıyorum" dedi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Gül, 'Bakü - Tiflis - Ceyhan petrol boru hattının tehlikesiz olduğunu düşünüyor musunuz?' şeklindeki soruya, "Bakü - Tiflis - Ceyhan petrol boru hattının fizibiletileri hazırlanırken güvenlik meseleleri de dikkate alınmıştır. Herhangi bir problem sözkonusu değildir. Türkiye terörle mücadele etmektedir. Uluslararası işbirliği terörle mücadelede hayati derecede önemlidir. Burada bir gevşeme sözkonusu olursa bundan törör örgütleri cesaret alır.

Türkiye'nin Irak'a bir ameliyet yapması konusunda ise Türkiye'nin hedefi terör örgütüdür. Türkiye'nin Irak'ı işgal edeceği haberleri yayınlanıyor. Bunlar doğru değildir. ABD ve AB tarafından terör listesine alınan terör örgütü hedeftir" cevabını verdi.

Türkiye'nin zorla sınırların değiştirilmesine, zorla toprak işgaline karşı olduğunun altını çizen Gül, "Dünyanın bir çok problemleri çözülsün diye uğraşırken Kafkaslar'daki işgalle uğraşmamak, Karabağ ile uğraşmamak, bu işi yokmuş gibi görmek çok büyük yanlıştır" dedi.

Demokrasiyle ilgili bir soru üzerine Gül, "Ben siyasetin dışındayım. Azerbaycan Avrupa Konseyi'nin üyesidir. Türkiye de üyesidir. Üye olmak demek, demokrasiyi özümsemek demektir. Bu zamanla olmaktadır. İnanıyorum ki Azerbaycan'ın demokrasisi daha da güçlenecektir. Avrupa seviyesine ulaşacaktır. Bu hedefi rahmetli Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev koymuştu. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de buna inandığını biliyorum. Giderek demokrasi daha da güçlenecektir. Her ülkenin eksiklikleri vardır. Biz de yeni reformlar

yapıyoruz. Önemli olan gidişattır. Demokrasiden yana gidişattır" şeklinde konuştu.

301. maddeyle ilgili soru üzerine Gül, "İlerleme raporunda bunlar yazılmamış olsa bile bunu değiştirmek için bir irade vardı. Heralde zaman yetmediği için bu raporlar açıklanmadan önce gerçekleşmedi. Bu raporda olduğu için değişmiyor. Herkes dışarıda Türkiye'de konuşma yasağı var sanıyor. Türkiye'ye karşı bir haksızlık yapılıyor. Ben baştan beri bu maddenin değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hükümetin de böyle bir iradesi var. Raporda olduğu için değil, Türkiye'nin yararına olduğu için değişiyor"

cevabını verdi.

Azerbaycan'a KKTC'ye verdiği destekten dolayı teşekkür eden Gül, "Türk Cumhuriyetleri'ne uygulanan vizeyi dışişleri bakanlığı döneminde kaldırdığını kaydetti.

Beşiktaşın mağlubyietiyle ilgili soruya ise Gül, "Herhalde herkes üzülmüştür. Bunu normal bir olay gibi görmemek gerekir. Bu Beşiktaş gerçek Beşiktaş değil. Bazen oluyor, birden bir moral çöküntüsü olabiliyor. Bunu istisna görmek lazım. Fenerbahçe'ye de başarılar dilerim. Başarısı hepimizin başarısı olacaktır" şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini, İlham Aliyev'i Türkiye'ye davet ettiğini söyleyerek tamamladı.

(ÖK-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title