Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Atc'nin Onuruna Verdiği Yemeğe Katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Washington'daki Temasları Kapsamında, Türk-amerikan Konseyi (Atc) Tarafından İş Dünyası Temsilcilerinin Katılımıyla Onuruna Verilen Öğle Yemeğine Katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Washington'daki temasları kapsamında, Türk-Amerikan Konseyi (ATC) tarafından iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla onuruna verilen öğle yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde ABD'deki Türk toplumunun temsilcilerini kabul ettikten sonra ATC'de onuruna verilen yemeğe katıldı. Davetlilerden birinin, Türkiye'de yapılacak yatırımlar ve PKK tehdidiyle ilgili sorusunu cevaplayan Gül, "Terörizme, terör örgütüne kesinlikle müsaade etmeyeceğiz" dedikten sonra, "Terörizm buna kesinlikle mani olamaz. Türkiye'de yatırım imkanları açıktır. Terör zaten bugün dünyanın büyük şehirlerinde de var. Ancak orada terörizm kontrolünde bir

bölge söz konusu değil" dedi. PKK'nın, Türkiye'nin Irak ile ilişkilerini zehirlediğini kaydeden Gül, "Irak'taki otorite noksanlığından dolayı Irak'ın kuzeyindeki bazı bölgeler terör örgütü tarafından rahat kullanılmaya başlandı. Terör örgütü için güvenli bir bölge haline geldi. Ve bu bölgede terör örgütü, Irak Ordusu'ndan kalan bazı silahları kullanmaya başladı. Sınırdan geçerek Türkiye'de eylemler yapmaya, bize zarar vermeye başladı. Bunun ortaya çıkması şunu gösteriyor. Irak Hükümeti, kendi topraklarını

güvenlik altına alamıyor, egemenlik haklarını en iyi şekilde kullanıp, illegal bir güce 'buradan git' diyemiyor. Bizim şimdi yaptığımız şey Irak halkını da bu illegal örgütten kurtarmak" diye konuştu.

Kuzey Irak'taki operasyonların da sorulması üzerine Gül, ''Türkiye'nin hedefi sadece terör örgütüdür. Türkiye, çok şeffaf hareket ediyor. Irak'ın toprak bütünlüğü, siyasi birliği ve istikrarı bizim için önemlidir. Bizim, Irak'ın istikrarını bozmaya yönelik bir tavır almamız zaten söz konusu olamaz" şeklinde konuştu.

Görüşme sonrası, New York'a gitmek üzere Washington yakınındaki Andrews Hava Üssü'ne geçen Cumhurbaşkanı Gül, akşam yemeğinde BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile bir araya gelecek.

(MD-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title