Haberler

Çubukçu'dan ÖSS Vaadlerine Tepki

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, ÖSS'yi Kaldırma Vaatleri İçin; "Onu Kaldıracağız, Bunu Kaldıracağız Diyorlar. Bekara Karı Boşamak Kolaydır" Dedi.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, ÖSS’yi kaldırma vaatleri için; “Onu kaldıracağız, bunu kaldıracağız diyorlar. Bekara karı boşamak kolaydır” dedi.

Bakan Çubukçu, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen, MÜSİAD ‘12'nci Geleneksel Başarı Ödül Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Bakan Çubukçu, gençlerin eğitim başta olmak üzere her bakımdan desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Geçmişte revaçta olan mesleklerin, yerini bilgi ve teknoloji yoğun sektörlere bıraktığını, rekabet etmenin ve ayakta kalmanın koşullarının değiştiğini görmekteyiz. Dünyadaki gelişmeleri iyi okuyan ve değişen koşullara kendini uyarlayabilen ülkeler, hızla atılım yapmaktadır. Türkiye’nin en büyük avantajlarından birisi, genç nüfusa sahip olmasıdır. Başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok yerinde nüfus hızla yaşlanırken, ülkemizin genç nüfusa sahip olması büyük fırsat alanlarından biridir. Yaklaşık 5 yılda hükümetimiz en büyük yatırımı eğitime yapmıştır. ‘Kızlar okula’ kampanyası ile 223 bin kız çocuğunun, telafi eğitimi yoluyla da 640 bin öğrencinin okula kavuşturulması hükümetimizin eğitime verdiği önemin ifadesidir. Düzenlenen kurslarla 1 milyon 227 bin kişi okur yazar yapılmıştır”

Müsiad Genel Başkanı Ömer Bolat, Bakan Çubukçu’ya teşekkür belgesi ve plaket verdi. Bakan Çubukçu, Ereğli ve Alaplı ilçesindeki 32 lisede dereceye giren 96 öğrenciye hediye ve teşekkür belgelerini verdi. Bakan Çubukçu, törende ödül alan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÖSS'Yİ KALDIRMA VAADİNE TEPKİ

Bakan Çubukçu, törenin ardından Kız Yetiştirme Yurdu’nu ziyaret etti. Yurtta kalan kızlarla yakından ilgilenen Çubukçu, bazı siyasi partilerin ÖSS’yi kaldırma vaatleriyle ilgili olarak şöyle konuştu:

“Bu fikir çok sayıda insanı memnun ediyor. ‘Torpil oldu’ diye şikayet edilmeyen tek sistem. Fakirin de zenginin de çocuğu bu sınava giriyor. Hiçbir itiraz da olmuyor. Benim oğlum da sınava girdi. Geçen sene de dört bakan arkadaşın oğlu sınava girdi, ikisi kazandı, ikisi ise kazanamadı. ‘Onu kaldıracağız, bunu kaldıracağız’ diyorlar. Bekara karı boşamak kolay. Kalktığı zaman asıl hengame kopar. Bakın okullardan mezun olurken, derece için ‘yarım puan ondan çaldı ona verdi’ diye bir sürü itirazlar oluyor. Biliyoruz ki, yanlış ya da doğru şu anda sistematik olarak adil olduğu için yerine konulabilecek başka bir sistem yok. Ayrıca 1 milyon 600 bin kişinin okuyacağı üniversite de yok.”

“GENÇLER KALKMASINI İSTEMİYOR”

Çubukçu, gençlere sürekli ÖSS’nin kalkıp kalkmaması yönünde sorular sorduğunu belirterek, “Hiçbiri kalksın demiyor. Bu vaadi kimin için yapıyorlar. Bunun muattabı gençler. Herkes sanıyor mu, sınav kalkınca herkesin çocuğu her yerde okuyacak. Şu anda mümkün değil. Bu vaadin muattapları da bunu ciddiye almıyor. Kalkacak ne olacak? Torpil olacak” dedi.

Bakan Çubukçu daha sonra Kız Yetiştirme Yurdu yetkilileri ve basın mensuplarından uzakta, kızlarla uzun uzun sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title