Haberler

Çorum Valisi Sayın Nurullah ÇAKIR’ ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajı

Cumhuriyetimizin Kurucusu, Modern Türkiye'nin Mimarı Büyük Atatürk'ü Vefatının 72. Yılında Bir Kez Daha Saygı Ve Şükranla Anıyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu, modern türkiye'nin mimarı büyük atatürk'ü vefatının 72. Yılında bir kez daha saygı ve şükranla anıyoruz.

Ulusal kurtuluş savaşını başlatan ve yönlendiren Ulu Önder ATATÜRK, Osmanlı'nın son dönemlerinde yetişmiş, küçük yaştan itibaren üstün yetenekleriyle dikkatleri üzerinde toplamayı başarmış, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir."

diyerek egemenliği milletin eline vermiş eşsiz bir devlet adamıdır. Kişisel çıkarlarını unutarak, kendini milletine adayan bu değerli insan, Batılıların "Hasta Adam" diyerek masa üzerinde karış karış paylaştığı topraklarımızı, düşman askerlerinden temizleyerek, bizlere bu vatanı armağan etmiştir.

Bizim görevimiz ise ülkemizi Büyük Önder'in arzu ettiği dünyanın en mamur, en medeni memleketler seviyesine çıkarmak olmalıdır. Çünkü dilini ve kültürünü korumasını bilemeyen milletler, tarihin karanlık sayfalarında kaybolmaya mahkumdurlar.

Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise sevgi ve saygı uyandırarak Türk Milleti'ni çağ ile tanıştırmaya gayret edip, varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir. Bugün Türk Milleti derin bir sessizlik içinde onun ruhunu saygıyla anmaktadır.

Ulu Önderin bize bırakmış olduğu kutsal emaneti gelecek çağlara ve nesillere ulaştırmak için çok çalışmalı, düşünce ufkumuzu genişletmeli, bizlere yüklediği sorumlulukları ve gösterdiği hedefleri unutmamalıyız.

Ebediyete intikalinin 72. Yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK' ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan uğruna canını hiç çekinmeden feda eden şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

title