Haberler

Çorum: Boğazkale'de Renkli Şölen

3. Hattuşa Kültür ve Turizm Şenliği, Boğazkale'de coşkuyla kutlandı.

3. Hattuşa Kültür ve Turizm Şenliği, Boğazkale'de coşkuyla kutlandı.

Şenlikte bir konuşma yapan Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat, Boğazkale'nin tanıtımının bugüne kadar iyi yapılmadığını ve amaçlarının bundan sonra kültürü dış ülkelere daha iyi tanıtmak olduğunu kaydetti. Hattuşa'yı burada anlatmanın yeterli olmayacağını belirten Soysat, Hattuşa'nın anlatılabilmesi için gezilip görülmesi gerektiğini dile getirdi.

Ali Rıza Soysat, Hititler'in zenginliğinden daha az tarihi ve kültürel değerlere sahip yabancı ülkelerde yılda en az 800-900 bin turistin geldiğini, Boğazkale'de ise yılda 100 bin turist sayısına zor ulaşıldığını söyledi. "Boğazkale'yi önce kendimize, sonra Türkiye'ye ve daha sonra ise dünyaya tanıtmak istiyoruz" diyen Soysat, "Boğazkale'den kaçmak tarihten kaçmaktır. Herkes bu taşın altına elini koyarak bu gecikmişliğe son vermelidir" diye konuştu.

Bu yıl 3.'sünü düzenledikleri etkinliklerle gecikmişliği telafi etmeye çalıştıklarına değinen Soysat, düzenlenen etkinliklerin yanı sıra ilçede yaşayan insanların kaynaşmasına da zemin hazırladıklarını, insanların birlik ve beraberlik duygularının arttığını söyledi.

Milletvekillerinin Boğazkale'de emeğinin büyük olduğuna değinen Başkan Ali Rıza Soysat, Ankara'ya gittiğinde hizmeti sonuna kadar aldığını dile getirerek, "Seçimden önce milletvekilleri bana söz verdi, sen belediye başkan ol biz de senin Ankara'da belediye başkan yardımcın olalım diye. Bu sözlerin hepsi de yerine geldi" şeklinde konuştu.

Tarihi başkent buluşmasına, AK Parti Çorum Milletvekilleri Muzaffer Külcü ve Murat Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Faruk Özkader, Boğazkale Kaymakamı Kadir Taner Eser, Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Ali Erden-Emine ikilisinin sahne almasıyla başlayan festivalde Satılmış Koruk ve ekibi, Özlem Kızıltaş, Nilgün Kızılcık, Rahmi İvece, halkoyunları ve havai fişek gösterileri yer aldı. Kültür festivali, güreş etkinlikleriyle sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title