Haberler

Çocukların Suça Bulaşması Nasıl Önlenir?

Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimini Araştırma Komisyonu Başkanı, Çocukların Suça Bulaşmasını Önlemek İçin Polis, Hakim ve Hapishanelerin Sayısını Arttırmanın Çare Olmadığını Belirtti.

TBMM Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimini Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara, çocukların suça bulaşmasını önlemek için sadece polis, hakim, savcı sayısını artırmak hapishaneleri genişletmenin çare olmadığını belirterek, "Eğer aileden başlayan eğitim silsilesi gerçekleştirilmez, çocukları sahiplenecek çalışmalar olmazsa bir kaç yıl içinde hepimiz evlerimizi kilitli tutmak, kendimizi korumak için tedbir almak zorunda kalabiliriz" dedi.

TBMM Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimini Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara ile üye AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Gaziantep'te yaptıkları inceleme ve denetimleri düzenlenen basın toplantısında değerlendirdi. TBMM Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimini Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara ve komisyon üyesi İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, çocuklara yönelik Gaziantep'te çalışmalar yapıldığını ancak bunların yetersiz kaldığını bildirdi. Gaziantep Polisevi'nde düzenlediği basın toplantısında bölge illerinde yaptığı geziler ve Gaziantep'teki inceleme ve denetimleri değerlendiren TBMM Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimini Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara, Gaziantep'te 10 çocuklu aile görmeyi beklemediğini ancak yaptıkları gezilerde çok çocuklu ailelerle karşılaştıklarını söyledi.

Çocukların suça bulaşmasını önlemek için sadece polis, hakim, savcı sayısını artırmak hapishaneleri genişletmenin çare olmadığını belirten Komisyon Başkanı Halide İncekara, "Eğer aileden başlayan eğitim silsilesi gerçekleştirilmez, çocukları sahiplenecek çalışmalar olmazsa bir kaç yıl içinde hepimiz evlerimizi kilitli tutmak, kendimizi korumak için tedbir almak zorunda kalabiliriz" diye konuştu.

Gaziantep gezileri sırasında okullarda çocuklarını bekleyen velilerle görüştüklerini, velilerin sokaklarda yaşananlardan endişeli olduğunu gördüklerini ifade eden İncekara, velilerin, çocuklara yönelik çalışmalara ağırlık verilmesini istediklerini anlattı. Gençlerin, hareket yapmak, spor yapmak istediğini vurgulayan İncekara, şunları söyledi:

"Gençler hareket istiyor, spor yapmak, sevgi istiyorlar. Şehirlerde genelde imar planları dolayısıyla merkezlerde spor tesisleri yapılmasına rağmen, kenar mahallelerde çocukların meşguliyet alanlarının olmadığını görüyoruz. Çocuklar; hapse girdikten sonra resim kağıtlarıyla, boya kalemleriyle, sporla tanışıyorlar. Çocuklar, karakola geldiklerinde yine resimle, müzikle, kültürel faaliyetler tanışıyor. Bunda bir yanlışlık yok mu? Çocuklar bunlarla, kültürel etkinliklerle karakol ve hapiste mi tanışmalı."

Gaziantep'te yaptıkları internet kafe denetimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Komisyon Üyesi ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, "Gaziantep'te nternet kafeleri dolaştık. Kenar mahalleler diyebileceğimiz yerlerdeki internet kafeler, çocuklar için batakhane gibi. Filtre sistemimin olmadığı, çocuklara planlı bir şekilde internet kafede hazırlanan bir takım sitelerin servis yapıldığını gördük. Gittiğimiz bir internet kafe, filtresiz programlar yüzünden 14 gün ceza almasına rağmen açıldığı ilk gün yine aynı ahlaksızlığı yaptığını belirledik. Şehrin merkezindeki internet kafelerin biraz daha kurallara uygun olduğunu gördük. Bütün internet kafelerin aynı olumsuzları söylemek yanlış olur. Kurallara oyunlar olduğu gibi uymayan internet kafeler var" diye konuştu.

İnternet kafeler konusunda aileleri de uyaran Ataş, alilerin küçük çocuklarının nereye gittiğini, kimlerle arkadaşlık yaptığını iyi takip etmeleri gerektiğini kaydetti.

Basın toplantısının sonunda komisyon Başkanı İncekara ve milletvekili Ataş, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

(ST-ST-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title