Haberler

Diyarbakır'da Çocuk Satranç Turnuvası Sona Erdi

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürlüğü katkısıyla bu yıl ilk kez düzenlenen 7-12 yaş arası Satranç Turnuvası, 52 çocuk sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu Diyarbakır İl Temsilciliği'nin işbirliğiyle bu yıl ilk defa düzenlenen 07-12 Yaş Grupları Diyarbakır İl Birinciliği Satranç Turnuvası'na toplam 52 çocuk katıldı.

İLK DEFA DÜZENLENDİ

İlk defa düzenlenen 7-12 Yaş Grupları Diyarbakır İl Birinciliği Satranç Turnuvası'nda her kategoride ilk üç belirlendi. Ayrıca yarışma sonunda her kategoride ilk 3'e giren kız çocuk sporcuda belirlendi. Satranç Turnuvası'nda yapılan tüm müsabakalar Türkiye Satranç Federasyonu'na bağlı 4 lisanslı hakem tarafından yönetildi.

EN FAZLA PUANI TOPLAYANLAR DERECEYE GİRDİ

7-8, 9-10,11-12 yaş grubu olarak 3 ayrı kategoride düzenlenen Satranç Turnuvası'ndaki tüm karşılaşmalar 5 tur şeklinde yapıldı. Turnuvaya katılan tüm çocuklar 5 karşılaşmada karşı karşıya geldi. Her müsabakanın sonunda galip gelen sporcu hanesine 1 puan yazdırdı. 5 tur sonunda en fazla puanı toplayan sporcu dereceye girdi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

Turnuva sonunda 7-8 yaş arası kategoride Sema Nur Yıldırım 1'inciliği, Yusuf Deniz Cengiz 2'nciliği, Süleyman Çabaş'da 3'üncülüğü elde etti. 9-10 yaş grubunda 1'inciliği Halil Kurt elde ederken bu grubun 2'nciliğini Mehmet Ragıp Memiş, grubun 3'üncüsü de Ömer Gündüz oldu. 11-12 yaş arası grupta Muhammed Yasir Ok 1'inci olurken, Dilaver İlen grubunun 2'incisi, Muhammed Hüseyin Yıldırım ise kendi kategorisinde 3'üncü oldu.

DERECEYE GİRENLER DİYARBAKIR'I TEMSİL EDECEK

Turnuva sonunda dereceye giren çocuk sporculara başarı belgesi verildi. Öte yandan yapılan Satranç Turnuvası'nda dereceye giren çocuk sporcular, il dışında yapılacak olan Satranç Turnuva'larında Diyarbakır'ı temsil etme hakkı kazanmış oldu.

Kaynak: Temsilci / Spor

Türkiye Yerel Kültür Sanat Spor Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title