Haberler

Coca Cola İcra Başkanı Kent: Türkiye'nin Potansiyeli Farkında Olmadığı Kadar Büyük

Coca Cola İcra Başkanı Muhtar Kent, Türkiye'nin Potansiyelinin Farkında Olmadığı Kadar Büyük Olduğunu Dile Getirerek, "Türkiye'nin, Küreselleşen Ortamda, Rekabet Gücünü Artırması ve Uluslar Arası Arenada Saygı Duyulur Bir Yer Edinmesi Açısından Geleceğini Çok Parlak Görüyorum" Dedi.

Coca Cola İcra Başkanı Muhtar Kent, birçok ülkeye ziyaretler gerçekleştirdiğini ve buralar piyasaya ilişkin dinamikleri anlamaya çalıştığını belirterek, "Bizim potansiyelimiz farkında olmadığımız kadar büyük" dedi.

Kent, "Türkiye'nin, küreselleşen ortamda, rekabet gücünü artırması ve uluslar arası arenada saygı duyulur bir yer edinmesi açısından geleceğini çok parlak görüyorum" açıklamasını yaptı.

Coca Cola İcra Başkanı Muhtar Kent, Rekabet Kurumu'nda "Küreselleşen Dünyada Sürdürülebilir Rekabet" konulu konuşma yaptı. Kent yaptığı konuşmada, özellikle teknoloji, iletişim ve ulaşım alanlarındaki ilerlemelerin, ülkelerin rekabet edebilirlik performansında ciddi etkiler yaptığının gözlendiğini söyledi. Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan "2007-2008 Küresel Rekabetçilik Raporu"na dikkat çeken Kent, söz konusu raporda Türkiye'nin anılan dönemde dünyanın en rekabetçi 53. ülkesi olarak konumlandırıldığını kaydetti. Kent, belirtilen sayının 2006'ya göre 5 basamak ilerlediğini ve bunun cesaret verici bir gelişme olduğunu dile getirdi. Kent, "Tabi başarının resmini yakalayabilmek için daha çok çok yolumuz var" diye konuştu.

-EĞİTİM VE SAĞLIKTA İLERLEME ŞART

Türkiye ekonomisinin rekabetçilik gücüne en önemli etki yapan unsurun piyasa büyüklüğü olduğunu vurgulayan Kent, Türkiye'nin rekabet gücünün tüketim kapasitesinin büyüklüğüyle yakından ilgili olduğunu kaydetti. Kent, "Ortalamanın gerisinde kalan unsurlarımız ise maalesef eğitim ve sağlık ile finansal piyasalarda derinlik ve çeşitlilik bakımından zayıf olmamız. En kötü olduğumuz iki alan ise hepimizi şaşırtabilir: makroekonomik istikrar açısından 83. sıradayız" dedi. Kent Türkiye'nin iş gücü piyasalarının gelişmesi açısından ise 131 ülke arasından 126'ıncı sırada bulunduğunu belirtti.

-İŞ DÜNYASININ GEREK DUYDUĞU BİLGİ VE BECERİ YETERİNCE YOK

Kent, Türkiye'nin lise ve üniversite düzeylerinde okullaşmanın yanı sıra iş dünyasının gerek duyduğu küresel kalitedeki bilgi ve becerilerin yeterince sağlanamadığının ortaya çıktığını söyledi. Kent, gençlerin meslek yaşamına kolayca uyum sağlayacak bilgi ve becerilerle donatacak meslek okullarının geliştirilmesine daha fazla önem verilmesi gerektiğini kaydederek, "Bahsedilen engeller konusunda hızlı ve cesur adımlar atmamız gerektiği çok açık. Ama bunları iyileştirmeye yoğunlaşırken bir taraftan da mevcut avantajlarımızı en iyi şekilde kullanmamızın önünde hiçbir engel yok" dedi. Kent, Türkiye'nin iş dünyasında rekabetçilik açısından benzersiz avantajlarını da çok iyi kullanabilmesi gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

-PLANLAR YENİ UNSURLARA GÖRE YAPILMALI

"Yarının liderleri, küresel ekonomik güç dengelerinin ciddi şekilde değiştiği bir ortama hazırlıklı olmalı. Bu yeni dengede belirleyici olan yeni unsurlara göre planlar yapılmalı. Nedir bu yeni unsurlar? Yükselen petrol fiyatları, yükselen gıda fiyatları, orta sınıf düzeyinde tüketim miktarının artışı ve giderek daha da hızlanan bir şehirleşme. Uzmanlar artık petrol fiyatlarının hiçbir zaman eski düzeylere dönmeyeceği konusunda fikir birliği içindeler. Talep arttığı, enerji kaynaklarına ulaşım kolaylaşmadığı sürece bu durum böyle devam edecek."

Kent, şimdiden petrol zengini ülkelerin, 4 trilyon dolar düzeyinde ek yatırım yapma şansını ellerinde tuttuğunu belirtti. Kent, artık anlık yükselmelerin değil, ciddi, somut kazanımlar ve kazanılan paranın ciddi yatırımlara yönlendirilmesinin söz konusu olduğunu dile getirdi. Kent, sürdürülebilir rekabette önemli bir oyuncu olmak için az hizmet götürülen bölgelere ve tüketicilere yönelik stratejileri bugünden geliştirmek zorundalığının bulunduğunu kaydetti. (ANKA)

(NUR/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title