Haberler

Çin'in En Büyük Akrobasi Grubu İstanbul'a Geliyor

1950 Yılında Kurulan ve Halen Çin'deki En Büyük Devlet Akrobasi Grubu Olma Özelliğine Sahip Çin Ulusal Akrobasi Sirki, Türkiye'ye Geliyor. Kurulduğundan Bugüne, 80'in Üzerinde Ülkede Binlerce Gösteri Yapan Grup Çeşitli Uluslararası Akrobasi Yarışmalarında Kazandığı 18 Altın Madalya İlede Dikkat Çekiyor. 45 Kişilik Grup, Geleneksel Akrobasi Kültürünü Farklı Dans, Opera ve Çin Kungfu Sanatı Fikir...

1950 yılında kurulan ve halen Çin'deki en büyük devlet akrobasi grubu olma özelliğine sahip Çin Ulusal Akrobasi Sirki, Türkiye'ye geliyor. Kurulduğundan bugüne, 80'in üzerinde ülkede binlerce gösteri yapan grup çeşitli uluslararası akrobasi yarışmalarında kazandığı 18 altın madalya ilede dikkat çekiyor. 45 kişilik grup, geleneksel akrobasi kültürünü farklı dans, opera ve Çin Kungfu sanatı fikirleriyle kaynaştıran 8 ayrı gösteri hazırladı. "CHINA SOUL" adını verdikleri gösterileri grubun en popüler gösterisi olarak biliniyor. 'Çin'in Ruhu' anlamına gelen "CHINA SOUL" Çin'de ve uluslararası sahnelerde 1000'in üzerinde gösteri yaptı. Gösteri, akrobasi ile sanatı bir arada yoğurarak, 'akrobasi' sözcüğüne yeni bir anlam kazandırıyor. Akrobasi kültürünün temeli alan "CHINA SOUL" gösterisi, akrobasi sanatını dövüş, dans ve opera sanatlarıyla birleştiriyor. Gösteride sunulan, ileri seviyede ses ve ışık kompozisyonları, özgün sahne tasarımı ve farklı hanedanlara ait renkli giysi ve kostümler izleyicilere Çin tarihinin hanedanlarının farklı sanat tarzlarını sunuyor. Çin Ulusal Akrobasi Sirki dünya turnesi çerçevesinde "CHINA SOUL/ÇİN'İN RUHU" adlı şovlarıyla, 1-7 Şubat tarihleri arasında Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da sanatseverlerle buluşacak.

Çin Kültür Ataşeliği'nin desteği ile Türkiye'ye gelen grubun gösteri tarihleri ise şöyle:

1 Şubat 2007 Perşembe Saat 21:00

2 Şubat 2007 Cuma Saat 21:00

3 Şubat 2007 Cumartesi Saat 21:00

4 Şubat 2007 Pazar Saat 15:00

3 bin yıllık maziye dayanar Çin akrobasi sanatlarının günümüzdeki temsilcisi olan Çin Ulusal Akrobasi Topluluğu, eski Başbakan Zhou En Lai tarafından 1950 yılında kuruldu. Grup, Çin'in ilk ulusal akrobasi topluluğu olmanın yanı sıra, ülkenin yurt dışında gösteriler yapan ilk kültür elçisi ünvanını da taşıyor. Kuruluşundan bu yana hızla gelişen topluluk, halen bünyesindeki birden fazla akrobasi ve sirk grubuyla, içeriğinde mizah, sihir, akrobasi, hava hareketleri ve hayvan gösterileri bulunan 100 perdenin üzerinde bir performans sergileme kapasitesine sahip.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title