Haberler

Christian Action Network'tan 'Türk Bayrağı' Açıklaması

'Türkiye'yi Ayrı Tutmak Gibi Bir Amacımız Yoktu. Suudi Arabistan, Pakistan, İran , Sudan ve Suriye Bayraklarını da Ekledik'

New York'ta, 28 Ekim'de yapılacak tanıtımının ardından, ABD genelinde piyasaya sürülecek 45 dakikalık 'Kurban Olan Yaşayanlar -Sıfır Noktası Mega Camisi'nin Anlatılmamış Öyküsü' adlı belgesel filmin kapağına ve afişlerine Türk bayrağı koyması nedeniyle, ABD'deki Türklerden büyük tepki toplayan Christian Action Network (CAN), yeni bir skandala daha imza attı.

İslam karşıtı söylemleriyle dikkat çeken Hristiyan Eylem Ağı (CAN), afişteki Türk bayrağının yanına Suudi Arabistan, Pakistan, İran, Sudan ve Suriye bayraklarını ekledi. CAN, kendi sitesinde yayınladığı 'Türk Bayrağı Tartışması' başlıklı duyuruda, 'Belgeselimizin afişi ile ilgili binlerce elektronik posta aldık. Bu tartışma, filmimizin 28 Ekim'de New York'taki galasında protestolara da yol açabilirr. Filmin kapağında sadece Türk bayrağı kullanarak birilerini gücendirdiysek üzgünüz. Türkiye'yi ayrı tutmak gibi bir amacımız yoktu. Bu yüzden kapağa Suudi Arabistan, Pakistan, İran , Sudan ve Suriye bayraklarını da ekledik" denildi.

Türk bayrağının da özellikle seçildiğini vurgulayan CAN, 'Türkiye, bir zamanlar laik kimliğiyle ABD'nin güvenilir bir müttefiğiydi. Fakat bu ülke bugün, Türkiye'yi tam tersi yöne taşıyan Recep Tayyip Erdoğan ve partisi Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yönetiliyor,' diye yazdı. Türkiye'nin İsrail'i provoke eden bir ülke ve Amerikan karşıtlığının kalesi haline geldiğini ileri süren CAN, 'Erdoğan, ülkeyi İran, Suriye ve Sudan'a yaklaştırdı ve Birleşmiş Milletlerin İran'ın nükleer programı aleyhindeki yaptırımlarına karşı çıktı,' dedi. CAN,aciklamasinda 'Erdogan Hamas'in terrorist bir orgut olmadigini bile soyledi' sozlerine yer verdi.

Açıklamasında Türk bayrağındaki hilal ve yıldızın İslami simgeler olduğuna vurgu yapan CAN, ?CIA World Factbook, hilal ve yıldızın Türklerin ve aynı zamanda İslam'ın geleneksel sembolleri olduğunu yazıyor. Bu semboller, Türkiye'nin Müslüman kimliğini simgelemeleri amacıyla seçilmişlerdi ve aynı şekilde Amerikan bayrağı üzerinde, 'radikal İslamcı' güçlerin ülkemizi ele geçirme olasılığı nedeniyle seçildiler.

Türklerin büyük çoğunluğunun Usame Bin Ladin, Hamas ve Hizbullah'a karşı olduklarını bildiklerini ifade eden CAN, 'Buna karşın, siyasi İslam'ın 'Gizli Cihad'nın Türkiye'de başarıya ulaştığı bir gerçek. ve bu Batı'nın ders çıkarması gereken bir durum,ö diye yazdı.

Suudi Arabistan, Pakistan, İran ve Sudan bayraklarının ise bu ülkelerdeki hükümetlerin şeriat kanunlarını kullanmaları ve ?radikal İslamöın yayılmasını desteklemeleri nedeniyle seçildiğini açıklayan CAN, duyurusunda ?Suriye bayrağı ise laik bir hükümet tarafından yönetilmesine rağmen bu ülkenin Hamas ve Hizbullah gibi terörist gruplara destek olması ve 'Radikal İslam'ın yayılmasına destek vermesi nedeniyle seçilmiştir.'

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title