Haberler

CHP Lideri Baykal'dan Hükümete, Yimpaş'la İlgili Sert Eleştiriler

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Partisinin TBMM Grup Toplantısında Yaptığı Konuşmada Yimpaş Olayı Karşısında Hükümetin Hiçbir Girişimde Bulunmadığını İfade Etti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada YİMPAŞ olayı karşısında hükümetin hiçbir girişimde bulunmadığını ifade etti.

-YİMPAŞ-

Yüz binlerce vatandaşın dini duyguları istismar edilerek, aldatılarak, yılların birikimlerinin vaatlerle alındığını kaydeden Baykal, insanların umutlarının, emeklerinin, kazançlarının üzerinde çok büyük fay kırılması olduğunu söylediVatandaşların, 20 yıllık birikimlerine din, inanç, kutsal değerler adına el konulduğunu ifade eden Baykal, bu kadar büyük bir sahtekarlığın olamayacağını söyledi.

-HUKUKUN CENAZE TÖRENİ-

¨Paraları verirken, bize mi sordunuz¨ denildiğini belirten Baykal, YİMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar`ın, AK Parti Yozgat Milletvekili İlyas Arslan`ın cenaze töreninde 4 bakanla yan yana çekilmiş fotoğrafının yer aldığı ve ¨4 bakan var, bir gören yok¨ yazılı büyütülmüş boydaki gazete haberini

gösterdi.

Baykal, ¨Bu cenaze resmi de ölmüş bir milletvekilinin cenazesi değil. Sizin elinizde, hukukun, ahlakın, devlete saygının cenaze töreni...Niye Türkiye bu konuda bir soruşturma koyamadı?Efendim işte bürokrasi.Devlet çalışmıyor.Buna inanmamızımı bekliyorsunuz?Bu fotograflar ne o zaman...¨diye konuştu.

-YÜREĞİN YOK-

Milyarlarca doların nereye gittiği soran Baykal,¨Milyarlarca dolar nereye gitti.AKP`nin içinde YİMPAŞ`ta aktif sorumluluk almış kaç tane milletvekili var?Kaç tane parti yöneticisi var¨ diye sordu.

Bu soruların cevabı alınmadan bu konunun aydınlığa kavuşturalamayacağını söyleyen Baykal,¨Kısa bir süre önce Van`da uygulamalarını beğenmediğiniz bir rektörü tutuklayabilmek için, hukuka tamemen aykırı bir şekilde yurtdışından gelir gelmez havaalanında yaka paça tutuklayacak yetkiyi kendinizde buluyorsunuz da, onbinlerce mazlumun ahını almış bir haramzadeyi yakalacak cesareti kendinizde niye bulamıyorsunuz?¨dedi.

Hükümetin yetkisi olmadığı yönündeki sözleri sert bir dille eleştiren Baykal,¨Bunların hepsi boş laf.Yetkin yok değil, yüreğin yok.Cesaretin yok...Ya da bağlantılar müsaade etmiyor¨ diye konuştu.

-TERÖRLE MÜCADELE-

Terörle mücadelede Türkiye`nin yeni bir noktaya çekilmek, zihinlerin bulandırılmak istendiğini ifade eden Baykal, terörün asıl amacının Türkiye`yi bölmek olduğunu kaydetti. Baykal, terörü ve terör tehdidini ortadan kaldırmanın temel görevleri olduğunu belirterek, Türkiye`ye yönelik planları etkisiz kılmanın yolunun, terörü ve terör tehdidini etkisiz kılmaktan geçtiğini söyledi.

-KIBRIS-

Baykal, Finlandiya`nın, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik önerisini eleştirdi. Planın, 2 yıllığına Mağusa Limanı`nın AB denetimine, Maraş bölgesinin de BM gözetimine devredilmesini öngördüğünü anlatan Baykal, aynı zamanda Türkiye`nin havaalanı ve limanlarının da Güney Kıbrıs`a açılmasını içerdiğini kaydetti. Baykal, ¨Bu, Rum, Lüksemburg ve Avusturya patentli bir öneridir¨ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title