Haberler

Chp'li Soysal, Kültür Bakanı Günay'a Marmaray'ı Sordu

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, Marmaray Projesi'ni Sordu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, Marmaray Projesi'ni soran CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, "26 Şubat 2011 tarihinde, tüp tünellerin Sarayburnu bağlantısını açılış töreninde Başbakan Erdoğan'ın törende yaptığı konuşma ile yanlış bir mesaj verdiğini düşünüyor musunuz" diye sordu Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, Marmaray Projesi'ni soran CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, "26 Şubat 2011 tarihinde, tüp tünellerin Sarayburnu bağlantısını açılış töreninde Başbakan Erdoğan'ın törende yaptığı konuşma ile yanlış bir mesaj verdiğini düşünüyor musunuz" diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, TBMM Başkanlığı'na, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 26 Şubat 2011 tarihinde, tüp tünellerin Sarayburnu bağlantısının açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Marmaray'ın 2010 yılına yetişmemesinin nedenini, "Yok arkeolojik şey, yok çömlek çıktı, yok şu çıktı, yok bu çıktı ile önümüze engeller koydular. Bunlar insanlardan daha mı önemliydi" sözleriyle açıkladığını belirten Soysal, şu sorulara yanıt istedi:

"Hükümetinizin İstanbul'a yapmak istediği projelerde önünüze engeller koyan kim ya da kimlerdir? Bu kişiler, sizin yeni müzeler, sanat merkezleri, konser salonları, tiyatro binaları yapmanıza da engel olmakta mıdır?

"Yok arkeolojik eserler, yok çömlek çıktı' ifadesi ile kastedilen M.S 4-11. yüzyıllara ait olan 1 liman, 35 batık gemi, 9 gömü, 30 binden fazla tarihi eser midir?

Söz konusu bölgeden çıkarılan eserlerin dünyada emsali bulunmayan bulgular olduğu ve bu eserlerin sadece İstanbul ya da Türkiye için değil insanlık tarihi için önemli olduğu ifade edilmektedir. Tüm bunlar düşünüldüğünde Başbakan Erdoğan'ın törende yaptığı konuşma ile yanlış bir mesaj verdiğini düşünüyor musunuz?

Bitirilemeyen her projede projeyle ilgisi bulunmayan kesimler suçlanmaktadır. Ankara'da da metro çalışmaları 17 yıldır tamamlanamamıştır. Acaba Ankara'nın dört bir yanında temeli atılan ama bir türlü ilerlemeyen metro inşaatlarının altında da arkeolojik eserler mi bulunmuştur? Yoksa Başbakan'ın pek hazzetmediği tarihi eserler Çayyolu, Keçiören, Sincan hatlarında da metroya engel mi oluşturmaktadır?" - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title