Haberler

CHP'li Özel: "Kamu-özel iş birliği projelerinin garanti ödemeleri ertelensin"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "kamu-özel iş birliği projeleri için 2020 yılı için ayrılan ödenekler de dikkate alındığında 4 yılda vatandaşın cebinden çıkan tutarın 35 milyar lirayı aşacağını" savunarak, söz konusu projelere yönelik garanti ödemelerinin ertelenmesini istedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "kamu-özel iş birliği projeleri için 2020 yılı için ayrılan ödenekler de dikkate alındığında 4 yılda vatandaşın cebinden çıkan tutarın 35 milyar lirayı aşacağını" savunarak, söz konusu projelere yönelik garanti ödemelerinin ertelenmesini istedi.

Özel, yazılı açıklamasında, kamu-özel iş birliği projeleri kapsamında bütçeden yapılan ödemelerin, 2017-2019 döneminde 16 milyar liraya ulaştığını belirtti.

Bu yıl için ayrılan ödenekler de dikkate alındığında, sadece 4 yılda vatandaşın cebinden çıkan tutarın 35 milyar lirayı aşacağını savunan Özel, salgınla mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma ve seyahat yasakları ile sosyal yaşamın kısıtlanması nedeniyle, yıllardır garanti edilenin çok altında araç geçişi olan köprü ve otoyolların kullanımında ciddi bir düşüş yaşandığını, bunun da kamunun garantiler kapsamında yapacağı ödemelerin miktarını arttırdığını ifade etti.

Özgür Özel, "Koronavirüs salgını nedeniyle halka yardım yapmak için kaynak bulmanın neredeyse olanaksız hale geldiği bu dönemde, devlet, salgının ekonomiye ve kamu gelirlerine olan olumsuz etkisini mücbir sebep göstererek şirketlere yaptığı kamu-özel iş birliği projeleri kapsamındaki garanti ödemelerini ertelemelidir." görüşünü bildirdi.

Öte yandan CHP'li Özel, bu konuyu TBMM gündemine de taşıyarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soru önergesi yöneltti.

Özel, Oktay'a, "kamu-özel iş birliği projeleri için 2017-2020 döneminde yapılan ödemelerin projelere göre tutarlarını, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemler nedeniyle havaalanı, otoyol ve köprülerin kullanım sayılarında yaşanan düşüşün miktarını, bu süreçte yapılan garanti ödemelerin tutarını ve kamu-özel iş birliği projeleri için yapılan borç üstlenim anlaşmaları kapsamında Hazinenin üstlendiği yükümlülük tutarını" sordu.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title