Haberler

CHP'li Kulkuloğlu: Büyüktoraman Belediye Başkanı Niçin Görevden Alınmadı?

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, AKP Kayseri Büyüktoraman Belediye Başkanı Ali Temirci'nin Sahte Evrak ve Numarayla Kendisini Bağ -Kur'lu Gibi Göstererek, Emekli Olduğunu İddia Ederek, Niçin Görevden Alınmadığını Sordu.

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, AKP Kayseri Büyüktoraman Belediye Başkanı Ali Temirci'nin sahte evrak ve numarayla kendisini Bağ-Kur'lu gibi göstererek, emekli olduğunu iddia ederek, niçin görevden alınmadığını sordu.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçunun kesinleştiğini iddia ettiği Temirci'nin niçin görevden alınmadığını sordu. Kulkuloğlu, Temirci'nin, sahte evrak ve numarayla kendisini Bağ-Kur'lu gibi göstererek, emekli olduğunu iddia ederek, şöyle dedi:

"Dosya kararında Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 'nitelikli dolandırıcılık' suçunu sübut bulduğundan, Büyüktoraman Belediye Başkanı Ali Temirci hakkında, indirimlerden sonra 3 yıl 1 ay hapis, 129 bin 461 TL adli para cezası, eğer adli para cezasını ödemezse, onun da günlük 20 TL'den hapis cezasına çevrilmesine karar vermiştir. Olayın tüm kamu görevlileri ve kamuoyu tarafından bilinmesine rağmen, kararın kesinleşmesi üzerinden 12 gün geçmiştir."

"Temirci, niçin hala görevinden alınmadı" diyen Kulkuloğlu, "AKP'nin 'ben hırsızımı korur, toz kondurmam anlayışı' toplumu ahlaki çöküntüye uğratmakta ve vicdan sahiplerini rahatsız etmektedir" diye konuştu.(ANKA)

(MG/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title