Haberler

CHP'li Çıldır Son Yolculuğuna Uğurlandı

CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ersin Çıldır toprağa verildi.
Şanlıurfa'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Çıldır için ilk tören CHP Genel Merkezi önünde yapıldı.

CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ersin Çıldır toprağa verildi.

Şanlıurfa'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Çıldır için ilk tören CHP Genel Merkezi önünde yapıldı. Törene, Çıldır'ın babası İhsan Çıldır ve annesi Zöhre Çıldır'ın yanı sıra, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genel Sekreter Önder Sav, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Pala, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, parti yöneticileri, milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı. Törende DSP İstanbul Milletvekili Ahmet Tan da hazır bulundu. Tören sırasında, Çıldır için bir dakikalık saygı duruşu yapılırken, parti binasındaki Türk bayrağı hariç CHP ve Sosyalist Enternasyonal bayrakları da yarıya indirildi.

Törende, bir konuşma yapan CHP lideri Baykal, Çıldır'ın genç yaşamının dramatik bir olayla sona erdiğini söyledi ve üzüntülerini dile getirdi. Çıldır'ın kısa yaşamını partisi ve ülkesine adadığını ifade eden Baykal, "Evlenmedi, çoluk çocuğa karışmadı. Bol kazançlı bir iş peşinde koşmadı. Ülkesinin uğruna yaşamını ortaya koydu" dedi.

Ersin Çıldır'ın CHP içinde atık manevi bir anlam kazandığını ve bir "parti şehidi" olduğunu belirten Deniz Baykal, Çıldır'ın inancına sahip çıkacaklarını söyledi.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Fatih Pala da yaptığı konuşmada, Çıldır hakkında kısa bilgiler verdi.

Çıldır'ın naaşı CHP Genel Merkezi'ndeki törenin ardından Karşıyaka Mezarlığına getirildi. Buradaki törene, Genel Başkan Baykal ve parti yöneticilerinin yanı sıra, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve DSP Gençlik Kolları üyeleri de katıldı. Çıldır'ın, naaşı ikindi namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

-NOTLAR-

Çıldır için hem Genel Merkez'de hem de Karşıyaka Mezarlığı'nda yapılan törenlerde duygu dolu anlar yaşandı. Çıldır'ın anne ve babası metanetli görünürken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter ve çok sayıda partilinin göz yaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Çıldır'ın naaşı alkışlar eşliğinde Genel Merkez bahçesine getirildikten sonra da Genel Başkan Baykal ve baba İhsan Çıldır bir süre tabut önünde bekledi. Şanlıurfa'da otobüs üzerinde yaşanan kazada Çıldır'ın yanında bulunan CHP Gençlik Kolları Başkanı Fatih Pala da göz yaşlarına hakim olamayan isimler arasındaydı. Pala, Çıldır'ı son yolculuğuna "uğurlar olsun" sözleriyle uğurladı. (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title