Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Yeni Yıla Maden Ocağında Girdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, yeni yıla, Zonguldak'ta yerin metrelerce altında maden işçileriyle birlikte girdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, yeni yıla, Zonguldak'ta yerin metrelerce altında maden işçileriyle birlikte girdi. Akkaya, Irak sınırında 35 köylünün ölümüyle sonuçlanan olayın sorumlusunun hükümet olduğunu savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir ve İl Başkanı Tümer Peker ile birlikte akşam saatlerinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessesesi Asma-Dilaver İşletme Müdürlüğü'ne ait maden ocağına indi. Madenci kıyafetlerini giyerek yerin 170 metre altına inen CHP heyeti, 'Payton' adındaki vagonlarla 3 kilometre yol kat ettikten sonra üretim yerine ulaştı. Akkaya ve beraberindekiler, maden işçilerinin yeni yılını kutladı. Maden ocağında işçilerle akşam yemeği yiyen Yakup Akkaya, madencilerin çalışma şartlarını yerinde gördüğünü söyledi.

ULUDERE OLAYININ SORUMLUSU HÜKÜMET

Akkaya, gazetecilerin sorusu üzerine, Irak sınırında 35 köylünün ölümüyle sonuçlanan olayın sorumlusunun AK Parti hükümeti olduğunu savundu. Söz konusu olayla ilgili istihbaratın nereden alındığının net olarak açıklanmadığını belirten Akkaya, şöyle konuştu: "Onlar bizim vatandaşlarımız. Biz etnik kimliğe bakmadan siyaset yapıyoruz. Kişilerin dini, dili, ırkı, cinsi, cibileyeti ne olursa olsun bizim için önemli değildir. Orada ölen 35 yurttaşımız 50 lira kazanmak için oralara gittiler. Orada geçimlerini sağlayacak hiçbir yatırım yok. Bunun birinci derecede sorumlusu hükümettir. Demokratik ülkelerde 35 kişinin öldüğü bir olaydan sonra ne Savunma Bakanı, ne de İçişleri Bakanı kalır. Ama ne yazık ki burada anti demokratik totaliter yönetime yönelmiş bir iktidarla bu ülke yönetilmeye çalışılıyor. 'Ben kolay adam yedirtmem' diyen bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Burada bir katliam olmuştur, vatandaşlarımız ölmüştür. Bunun sorumlusu da AKP hükümetidir. AKP hükümeti de bunun hesabını vermelidir."

Yemeğin ardından bir maden işçisi, 'Karadır kaşların' adlı türküyü okurken, Yakup Akkaya da, 'Kara tren' türküsünü söyledi. Bir maden işçisine eliyle baklava yediren Yakup Akkaya, madencilerle tek tek tokalaşıp kazasız belasız bir yıl dileğinde bulundu. Akkaya ve beraberindekiler, yaklaşık 2.5 saatlik gezinin ardından ocaktan çıktı.

DS,GG (EE/RT) - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title