Haberler

Çerkezköy'de 75 Asker Yemekten Zehirlendi

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ndeki 3'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda görevli 75 asker, yedikleri yemekten zehirlenerek hastanelere kaldırıldı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ndeki 3'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda görevli 75 asker, yedikleri yemekten zehirlenerek hastanelere kaldırıldı. Askerlerden 3'ünün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

3'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda dün akşam yemeğinin ardından istirahate çekilen erlerin, bir süre sonra rahatsızlanarak tek tek revire gelmeye başlaması üzerine komutanlar harekete geçti. Tugay Komutanlığı'na bağlı ambulans ve diğer araçlarla, ishal, mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle revire gelen askerler, Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede, muayene edilen askerlerin kışlanın kendi mutfağında hazırlanıp askerlere dağıtılan yemekten zehirlendikleri belirlendi. Bunun üzerine Tugay Komutanlığı'ndaki hastalık belirtisi görülen diğer askerler de ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Çerkezköy'deki özel hastanelere ait ambulansların da yardımıyla, Tugay Komutanlığı'ndan hastanelere asker sevki yapıldı. Kollarında serum bulunan çok sayıda askerin hastaneye getirildiği görüldü. Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yer kalmaması üzerine zehirlenen bazı askerler, Çorlu Askeri Hastanesi ile Vize Devlet Hastanesi'ne nakledildi.

3 KİŞİNİN DURUMU CİDDİ

3'üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Göktürk Gökbayrak ile birlikte hastaneye gelen Çerkezköy Kaymakamı A. Akın Varıcıer, askerlere gıda zehirlenmesi teşhisinin konduğunu ancak askerlerin hangi gıdadan zehirlendiğinin, yapılan detaylı tahlilin ardından netleşeceğini belirtti. Kaymakam Varıcıer, "Hastaneye kaldırılan askerlerimizin önemli bir bölümünün durumu hayati tehlike arz etmiyor. Ancak, bünyesi zayıf kalan 3 askerimizin durumu biraz daha ciddi" dedi.

HASTANEDE GÜVENLİK ÜST DÜZEYDE

Bu arada, hastanede geniş güvenlik önlemleri alan 3'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda görevli askerler, gazetecilerin hastane bahçesinde bile görüntü almasını önlemeye çalıştı. Askerlerle gazeteciler arasında zaman zaman tartışmalar da çıktı.

Zehirlenmenin nedeninin belirlenmesi için yemeklerden alınan numuneler tahlile gönderildi.

Şaban KARDEŞ- ÇERKEZKÖY- TEKİRDAĞ- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title