Haberler

Çerkezköy Belediye Başkanı Akay: "Altyapıyı Yeniden Yapacağız"

Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, muhtarlara verdiği kahvaltıda Çerkezköy’ün mevcut alt yapısının yetersiz olduğunu ve bu nedenle su baskınlarının yaşandığını belirterek, "Alt yapının yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor.

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, muhtarlara verdiği kahvaltıda Çerkezköy'ün mevcut alt yapısının yetersiz olduğunu ve bu nedenle su baskınlarının yaşandığını belirterek, "Alt yapının yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Özellikle su baskınlarının yaşandığı bölgelerde altyapıyı yeniden yapacağız" dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın, Çerkezköy Mahalle Muhtarlarına verdiği kahvaltıya 10 mahalle muhtarı ile Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör katılırken, Başkan Akay, toplantıda muhtarlardan mahallelerinin sorunlarını dinledi. Bir haftadır devam eden sağanak yağışlardan mahallelerinin hangi bölgelerinde ne denli zarar oluştuğunu muhtarlardan dinleyen Akay, "Özellikle yağan sağanak yağış dolayısıyla ilçemiz genelinde toplam 80 noktada su baskını yaşandı. Bunlardan 15'inde büyük çapta sıkıntı yaşandı. Su baskının her zaman yaşandığı yerlerin Gazi Osman Paşa Mahallesi İmar Siteleri ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Cefa Sokak olduğunu tespit ettik. Buralarda alt yapının yetersiz olduğunu gördük ve buralarda alt yapıyı yeniden yapmaya karar verdik. Bugüne kadar Çerkezköy'de su baskınlarının yaşandığı yerlerde alt yapı yeterli şekilde yapılmadı. Üst yapıya önem verildi" dedi.

Yağışların Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi'nde ve Hayri Batur Caddesi'nde de büyük hasar meydana getirdiğinin tespit edildiğini kaydeden Akay, "Bu caddelerimizde yağışlar sona erdiğinde gerekli çalışmalar yapılacak" ifadelerini kaydetti.

"MAĞDURLARA MADDİ YARDIMDA BULUNDUK"

Evlerini su basan 15 haneye toplam 30 bin TL maddi yardımda bulunduklarını belirten Başkan Akay, "Yağışlar nedeniyle su baskınına maruz kalan yerlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile birlik yaptığımız incelemelerde mağdur olan 15 hane halkına toplam 30 bin TL maddi yardımda bulunduk. Su baskını mağduru vatandaşlarımızın yaşadığı yerlerde alt yapıyı yeniden yapacağız" açıklamasında bulundu

Dere kenarına yakın bölgelerde evleri bulunan vatandaşların da her an su baskını tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Akay, "Çorlu Deresi'nde incelemelerde bulunduk. Derenin su baskınına neden olabileceği yerlere dubalar yerleştirdik. Su baskınlarının yaşanmaması için Çorlu Deresi'nde de ıslah çalışmalarına öncelik vereceğiz. Yapacağımız çalışmalar bizi rahatlatacak. Eğer bu konuda çalışma yapmazsak kışın bizi su baskınları uyutmaz" dedi.

"PINARÇA DERESİ'NDE ÇALIŞMALAR YAVAŞLADI"

Geçtiğimiz yıl DSİ tarafından Pınarça Deresi'nde yapımına başlanan ıslah çalışmalarının yavaşladığını ve durma noktasına geldiğini belirten Vahap Akay, "Bir süre önce DSİ tarafından Pınarça Deresi'nde yapımına başlanan ıslah çalışmaları çok yavaşladı. Bu çalışmaların bir an önce bitirilmesi durumunda bu bölgelerde su baskını korkusu kalkacak. Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ceylan Sokak'tan geçen Kavak Dere'de de ıslah çalışmaları yaparak bu bölgelerdeki vatandaşlarımızı da tehlikeden kurtaracağız" diye konuştu.

Toplantının kendileri için büyük bir memnuniyet oluşturduğunu belirten mahalle muhtarları, "Mahalle sakinlerimiz bugüne kadar hiçbir belediye başkanı bizlerle bu kadar yakından ilgilenerek dertlerini ve sıkıntılarını sormadığını söylediler. Sizlerin halkın her kesimine ulaşarak yakından ilgilenmeniz tüm Çerkezköylü vatandaşlarımızın takdirini kazanıyor" ifadelerini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vahap Akay Çerkezköy Tekirdağ Çorlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title