Haberler

Cenazelerini Alamayan Aileler Perişan

Adana'dan Havalandıktan Sonra Bağdat'ta Havaalanına İnişi Sırasında Düşen Uçakta Hayatını Kaybeden Türk İşçilerden Cenazesi Alınamayan İkisinin Aileleri Perişan Oldu. Kulak İnşaat A.ş.'nin Irak'a Çalıştırmak Üzere Götürdüğü İşçilerden Rıfat Demir ile Ramazan Altıkulaç'ın Aileleri, Herkes Gibi Kendilerinin de Yakınlarının Cenazelerini Almaya Hakları Olduğunu Belirterek, Yetkilileri Göreve Çağırdı.

Adana'dan havalandıktan sonra Bağdat'ta havaalanına inişi sırasında düşen uçakta hayatını kaybeden Türk işçilerden cenazesi alınamayan ikisinin aileleri perişan oldu. Kulak İnşaat A.Ş.'nin Irak'a çalıştırmak üzere götürdüğü işçilerden Rıfat Demir ile Ramazan Altıkulaç'ın aileleri, herkes gibi kendilerinin de yakınlarının cenazelerini almaya hakları olduğunu belirterek, yetkilileri göreve çağırdı.

Adana Asri Mezarlık ve Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan incelemeler sonucu, düşen uçakta ölen işçilerin büyük bölümünün cenazeleri, yakınlarının teşhisi ve DNA testi sonucu sahiplerine verilirken, cenazelerine kavuşamayan Demir ve Altıkulaç ailelerinin üzüntüsü bir kat daha arttı. Rıfat Demir'in kardeşi Burhan Demir, Türk işçilerin arasında bulunan ağabeyi Rıfat Demir'in cenazesinin henüz kendilerine teslim edilmediğini ve sabırsızlıkla DNA testlerinin sonucunu beklediklerini ifade ederken, "Biz de cenazemize kavuşmak istiyoruz. Bulunamaması halinde ilgili mercilere başvuruda bulunacağız. Herkes şu anda acılı. Bu iş başta ciddi olarak ele alınıp, teşhis edilemeyen cenazeler DNA testine tabi tutulsaydı bu karmaşa yaşanmazdı. Gömülen cenazelerin tümünden parça alınarak DNA testi yapılmak üzere Ankara'ya gönderildiği söyleniyor. Biz de cenazemizi istiyoruz" dedi. Rıfat Demir'in askerden izinli gelen oğlu Kemal Demir de, babasının cenazesini görmek istediğini söyledi.

Cenazelerine kavuşamayan Ramazan Altıkulaç'ın evinde de hala matem havası yaşanırken, kardeşi Emir Altıkulaç, DNA testlerinin vaktinde yapılmamasının cenazelerin karışmasına yol açtığını, bu durumda tüm cenazelerden yeniden parça alıp DNA testi yapılması gerektiğini savundu.

Ramazan Altıkulaç'ın 12 yaşındaki oğlu Hamza Altıkulaç, babasının fotoğrafına sarılarak, "Ben babamı çok seviyordum. Babamın cenazesini almak ve Malatya'ya götürmek istiyorum" derken, eşi Ayşe Altıkulaç da, "Herkes cenazesini aldı, toprağa verdi. Ben hala cenaze bekliyorum. Bu durum yaşadığımız acıyı daha da artırıyor" şeklinde konuştu.

(DF-AB-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title