Haberler

Çeçen Kadına 'Şeriat İşkencesi" İnternette Dolaşıyor

New York - (dha)- Çeçenistan'da Bir Rus Askeriyle Birlikte Olduğu İddiasıyla Evli Ve Hamile Bir Kadına Polisin Yaptığı İşkencelerin Görüntüleri Cep Telefonlarında Dolaşıyor. Amerikan New York Times Tarafından Yayınlanan Videoda Polisin Kadını Çırılçıplak Soyduğu, Saçlarını Ve Kaşlarını Kazıdığı,...

NEW YORK - (DHA)- Çeçenistan`da bir Rus askeriyle birlikte olduğu iddiasıyla evli ve hamile bir kadına polisin yaptığı işkencelerin görüntüleri cep telefonlarında dolaşıyor. Amerikan New York Times tarafından yayınlanan videoda polisin kadını çırılçıplak soyduğu, saçlarını ve kaşlarını kazıdığı, alnına da yeşil bir haç işareti çizdiği görülüyor.

New York Times`ın haberine göre, 23 yaşındaki Malika Soltayeva adlı kadın, bir aydır evine uğramıyordu ve ailesi kaybolduğunu haber verdi. Geri döndüğünde kocası kendisini aldattığını iddia ederek genç kadını evden kovdu. Teyzesi ile birlikte kalmaya başlayan Soltayeva Argun, polis olduklarını söyleyen adamlar tarafından karakola götürüldü. Ancak `polisler` burada sorgulama yapmak yerine kadının önce saçlarını kazıdı, kirpiklerini yoldu, kafa derisini yeşile boyadı, alnına da yine yeşil renginde bir haç çizdi. Rus askerle birlikte olduğunu itiraf etmeye zorlanan talihsiz kadına yönelik işkenceler bununla da kalmadı. Soyuldu, sopa ve hortumlarla dövüldü.

Soltayeva`ya yapılan işkence video kameraya kaydedildi. Cepten cebe dolaşan bu videoyu ele geçiren New York Times, bu ve son günlerde meydana gelen benzeri olayların şeriat polisi yönetiminin hakim olmaya başladığı Çeçenistan`ın tehlikeli bir yöne doğru gittiğini gösterdiğini öne sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title