Haberler

Çaycuma'da Filyos Çayı Üzerindeki Köprünün Çökmesi

"Resmi kaynaklara göre ilçede 15 kaybımız var."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çaycuma'da Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesiyle ilgili,

"Resmi kaynaklara göre ilçede 15 kaybımız var. Bölgede arama çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Bakan Çelik, köprünün çöktüğü alanın yakınında bazı kayıp yakınlarıyla görüştükten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İlk bilgilere göre köprüden geçmekte olan bazı araçlar ile yayaların suya düşerek kaybolduğunu ifade eden Çelik, "Resmi kaynaklara göre ilçede 15 kaybımız var. Bölgede arama çalışmalarımız sürüyor. Bunlardan biri Çaycuma Belediye Başkanımızın Mithat Gülşen'in babasıdır. Ayrıca yeğeni de kayıp" diye konuştu.

Dalgıçlar, helikopter ve botlarla taramaların devam ettiğini ifade eden Çelik, "Çöken köprü kütlesinin kaldırılmasıyla ilgili mevcut yeni köprünün kullanılmasının, teknik adamlar sakıncalı olduğunu söylüyor. Burada ağır tonajlı kütleyi kaldırmak köprüye de zarar verir düşüncesiyle bu konuda çalışma yapılamıyor. Bir dolgu yeri yapılarak o kütle kaldırılacak" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, "Minibüsün yeri tespit edildi mi-" şeklindeki soru üzerine, "Görgü tanıkları minibüsün sürüklendiğini gördük diyorlar. O bilgi var ama her ihtimale karşı kuşku olmaması için beton kütlenin kalkması gerekiyor" diye konuştu.

Bakan Çelik, 15 kişiden haber alınamadığını belirterek, "Bir minibüs içinde belediye başkanımızın babasının da olduğu tahmin edilen aynı köyden 10 kişi ile 5 kişiden haber alınamadığına yönelik bilgi var. Teknoloji ve eldeki bütün imkanlar Ankara'dan Zonguldak'a ne varsa kullanılıyor" dedi.

Çelik, bir gazetecinin "Köprünün neden yıkıldığıyla ilgili size bilgi verildi mi-" sorusunu da "Şu anda bilgi yok. Belli ki suyun debisi fazla, sudan kaynaklanan bir şey. Suyun köprünün ayağını boşaltmasından kaynaklanabilen bir şey olabilir ama bu, tetkik neticesinde ortaya çıkabilecek. Teknik, idari ve adli araştırmalar ve soruşturmalar devam ediyor" diye yanıtladı.

Belediye Başkanı Mithat Gülşen'i hastanede ziyaret ettiğini ifade eden Çelik, "Başkanın durumu iyi. Ancak hastanede biraz daha kalmasında fayda var. Tabii kolay değil. Endişe taşıyor. İnşallah taşıdığımız endişeyle karşılaşmayız. Bizim yüzümüzü güldürecek netice olur" dedi.

- ZONGULDAK

Kaynak: AA / Politika

Mithat Gülşen Faruk Çelik Filyos Çayı Çaycuma Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title