Haberler

Cavit Çağlar'ın Fabrikasında Lokavt Kararı

İş Adamı Cavit Çağlar'a Ait Nergis Holding Aş'nin, Sözleşme Sürecinde Lokavt İlan Etmesi Üzerine, Fabrikalara Giremeyen İşçiler Tutanak Tutturdu.

İş adamı Cavit Çağlar'a ait Nergis Holding AŞ'nin, sözleşme sürecinde lokavt ilan etmesi üzerine, fabrikalara giremeyen işçiler tutanak tutturdu.

Teksif Genel Sekreteri Mehmet Çakan, yaptığı açıklamada, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) Nergis Holding AŞ'de, 8 Temmuz 2007 tarihinde başlayan toplu sözleşme sürecinin devam ettiğini belirtti.

Çakan, fabrikada bin 230 işçi çalıştığını kaydederek, Kurban Bayramı'na 2 gün kala yıllık bakım ve onarım çalışmaları gerekçe gösterilerek, çalışanların 2 Ocak'a kadar ücretli izne çıkarıldığını anımsattı.

Arife günü ise bugüne kadar hiç alışık olmadıkları bir uygulamayla karşılaştıklarını, fabrika kapılarına lokavt kararının asıldığını ifade eden Çakan, ''Bize bu sabah ücretli işbaşı yapılacağı duyurulmuştu. Ancak 'Bu iş yerinde lokavt vardır' yazısı asıldı. Şimdi fabrika kapalı. İşçi arkadaşlarımızın gelecekteki hakları kaybolmasın, güvence altına alınsın diye iş hakimlerine bir tutanak tutturacağız'' diye konuştu.

''Grev kararını aldık ama uygulamadık'' diyen Çakan, ''İşverenin niye lokavt ilan ettiğine anlam veremedik. Böyle bir uygulama tarihte yok'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title