Haberler

Çarşı Deresi Gemlik’in Vitrini Oluyor

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarafından Hazırlanan Gemlik Çarşı Deresi Rekreasyon Projesi'nin Temeli Törenle Atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Gemlik Çarşı Deresi Rekreasyonu Projesi'nin temeli törenle atıldı. Törende konuşan Başkan Altepe, Gemlik'te dünya çapında projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini bunun da ancak Büyükşehir Belediyesi ile sağlanabileceğini söyledi.

Kent merkezinin yanı sıra merkeze bağlı ilçelerin de daha sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi amacıyla yoğun bir çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, Gemlik için hazırlanan bir vizyon projenin daha startını verdi.

Çevreye yaydığı kötü kokular nedeniyle ilçe sakinlerinin tepkilerine yol açan Çarşı Deresi'ni ayrıcalıklı bir rekreasyon alanı haline getirecek olan projenin temeli törenle atıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz, Gemlik Kaymakamı Bilal Çelik, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyük projeler için Büyükşehir şart

Gemlik başta olmak üzere tüm ilçelerin kalkınması ve gelişmesinin en büyük hedefleri olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, büyük projelerin hayata geçirilmesi için Büyükşehir desteğinin şart olduğunu söyledi. Gemlik'in gelişmesi için çok sayıda projenin startını verdiklerini ve çalışmalarının süreceğini dile getiren Başkan Altepe, "Gemlik'i adına yakışır bir sahil kenti haline getirmek için altyapı başta olmak üzere her alanda yatırımlarımız devam ediyor.

İçme suyu, kanalizasyon hattı, yağmur suyu hattı ve dere ıslah çalışmaları gibi altyapı yatırımlarına 2 yılda 13 milyon TL yatırım yaptık. Son 6 yılda Gemlik'e yapılan yatırım 33 milyon TL. Şu anda 15 milyon TL'lik yatırımımız sürüyor. 20 milyon TL'lik de yapılacak yatırımımız var. Tüm bunlarda 2 yılda 70 milyon TL'lik yatırım gerçekleşmiş oluyor. Sadece 2 arıtma tesisi işi 50 milyon TL. Bunlar da tamamlandığında Gemlik Büyükşehir'den 120 milyon TL'lik yatırım almış olacak" dedi.

Büyükşehir her yerde hissedilecek

Büyükşehir'in varlığının Gemlik'in de her köşesinde hissedileceğini kaydeden Başkan Altepe, Paşa Konağı, Yalı Konak, Kurşunlu Manastırı gibi değerlerin Büyükşehir eliyle ilçeye kazandırılacağını hatırlattı. Kale içi sur projesine başladıklarını dile getiren Başkan Altepe, heyelanlı bölgede evlerini tahliye eden vatandaşlar için başlattıkları kira yardımlarının, yeni evler teslim edilene kadar süreceğini belirtti. Sahil bandındaki tüm iskelelerin bir bir yenilendiğinin altını çizen Başkan Altep

e, Kurşunlu'daki 500 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan Bölge Parkı ile ilgili çalışmaların startını verdiklerini söyledi. İnşaatı Tamamlanan Karacaali Narlı Sosyal Tesislerini önümüzdeki günlerde hizmete açacaklarını dile getiren Başkan Altepe, yine Atatepe'ye yapılacak olan sosyal tesisin ise bölgeye ayrı bir değer katacağını vurguladı.

Vizyon projenin startı verildi

Çarşı Deresi Rekreasyonu Projesi'nin de Gemlik için bir vizyon proje olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, pis kokular nedeniyle vatandaşların en önemli şikayet konusu olan Çarşı Deresi'nin ayrıcalıklı bir rekreasyon alanı haline geleceğini belirtti. Proje kapsamında 1 kilometre uzunluğunda ve 24 bin metrekare alanda çalışma yapılacağını ifade eden Başkan Altepe, dere kenarındaki kütle betonun yıkılacağını ve 2 metre yüksekliğinde taş duvarlarla çevrileceğini kaydetti.

Dere tabanının temizleneceğini ve dere üzerinde 4'ü kapalı, 4'ü açık 8 köprü yapılacağını, 9 bin 500 metrekare alanda da yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirileceğini dile getiren Başkan Altepe, 1 yıl içinde tamamlanması planlanan projenin 3 milyon TL'ye mal olacağını da sözlerine ekledi.

Her şeyin başı istikrar

Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu ise 5 bin nüfuslu hallerini bildiği Gemlik'in bugün 100 binleri aştığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla ilçede önemli bir değişim yaşandığını söyledi. Sadece Gemlik'te değil Türkiye'nin her köşesinde gelişim ve değişim yaşandığını dile getiren Karapaşaoğlu, bunun temelinde ise istikrarın yattığını vurguladı.

Hizmet sağanağı sürüyor

Törende söz alan Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz ise, Büyükşehir Belediyesi'nin de yatırımlarıyla Gemlik'te hizmet sağanağının sürdüğünü söyledi. Gemlik Körfezi'nin bütün olarak ele alındığını ve sahillerin daha temiz olması amacıyla Kurşunlu ve Gemlik'te 2 ayrı arıtma tesisi kurulmasıyla ilgili ön hazırlıkların tamamlandığını dile getiren Yılmaz, "Cadde ve sokaklarda BUSKİ'nin yatırımları da hız kesmeden sürüyor.

Her yağmurda yaşanan su baskınlarının ortadan kalkması içi yağmur suyu kanalları ilçeyi boydan boya sarıyor. Bunun yanında Narlı'da yapımı tamamlanan sosyal tesislerin sahilin değerini daha da artıracak. Bu yatırımlarla iç ve dış turizmde ilçemiz ön plana çıkacaktır. Gemlik'e destekleri nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Gemlik Kaymakamı Bilal Çelik'te Çarşı Deresi Rekreasyonu Projesi ile ilçe halkının nefes alacağı bir alan üretileceğini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye bu yatırım için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ilçeye önemli bir değer katacak projenin temeli atıldı. Törenin ardından Başkan Altepe ile sohbet eden bölge sakinleri ilçeye yaptığı yatırımlar nedeniyle teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title