Haberler

Çankırı'dan Kısa Kısa

Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin yeni dekanı Prof.Dr.Alaybey Karoğlu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'i ziyaret etti.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin yeni dekanı Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'i ziyaret etti.

Dinç, makamında gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, sanatsal faaliyetlerin belediye çalışmaları arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, ellerinden geldiğince sanatın ve sanatçının yanında olduklarını söyledi.

Karoğlu ise Çankırı Belediyesi'nin sanata verdiği önemi ve desteği takdir ettiklerini vurgulayarak, "Çankırı'da bu alanda önemli bir potansiyel mevcut. Fakat maalesef Çankırılılar bunun çok da farkında değil. Ama el birliğiyle buradaki cevherleri ortaya çıkaracağız" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Karoğlu, Dinç'e seramikten yapılmış semazen biblosu hediye etti.

-Peta Konağı ÇAYASAD'A tahsis edildi-

Çankırı Valiliği ile Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği (ÇAYASAD) arasında Peta Konağı için "Ortak Hizmet Protokolü" imzalandı.

Valilik toplantı salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine, Vali Vahdettin Özcan, ÇAYASAD Başkanı Murat Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Vali Özcan, törende yaptığı konuşmada, protokolle Peta Konağı'nın ÇAYASAD'a tahsis edileceğini belirterek, amaçlarının Çankırı'da kültür ve sanat faaliyetlerinin gerçekleşmesi olduğunu ifade etti.

Peta konağının restorasyon çalışmaları için 350 bin lira para harcandığını belirten Özcan, "Güzel ve teknik bir çalışma oldu. Bu bir hizmet sözleşmesidir. Herhangi bir kira falan söz konusu değildir" diye konuştu.

Murat Yıldırım ise, protokol dolayısıyla Vali Özcan'a teşekkür ederek,

"Geldiğimiz bu noktada çok gururluyuz. Bize verilen bu destekler, ilerleyen zamanlarda yapacağımız etkinlikler için bize daha da güç verdi" dedi.

Yıldırım, konağın ismini ÇAYASAD Sanat Evi koyduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Muhabir: Özgür Alantor

Yayıncı: Sinan Özmüş - ÇANKIRI

Kaynak: AA / Yerel

Karatekin Üniversitesi Vahdettin Özcan İrfan Dinç Çankırı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title