Haberler

Çankaya Köşkü'nde İlk İftar Şehit Ailelerine

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde İlk İftarı Şehit Ailelerine Verdi. 7 Yıl Aradan Sonra Köşk'te İftar Geleneğini Başlatan Cumhurbaşkanı Gül ve Eşi, Şehit Ailelerini ve Gazileri Ağırladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde ilk iftarı şehit ailelerine verdi. 7 yıl aradan sonra Köşk'te iftar geleneğini başlatan Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, şehit ailelerini ve gazileri ağırladı.

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk ziyaretini Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne yapan Cumhurbaşkanı Gül, ilk iftarı şehit ve gazi ailelerine verdi. 7 yıl aradan sonra Çankaya Köşkü'nde iftar geleneğini başlatan Cumhurbaşkanı Gül, ilk daveti şehit ve gazi yakınlarına verdi. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile başlayan Köşk'te iftar geleneği, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel döneminde de sürmüştü. Ancak 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer görev yaptığı 7 yıl 4 ay boyunca Köşk'te iftar yemeği vermemişti.

Çankaya Köşkü avizeli salonda verilen iftar yemeğine 225 şehit ve gazi yakını katıldı. Şehit ve gazi ailelerinin büyük bölümü Çankaya Köşkü'ne belediye otobüsleriyle geldi. Cumhurbaşkanı Gül, iftar saatinden hemen önce eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte salona gelirken, Gül çifti şehit ve gazi yakınları tarafından ayakta karşılandı. Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Muharip Gaziler Derneği ve Emniyet Şehit Aileleri Derneği'nin Ankara'da oturan üyelerinin katıldığı yemek, Hayrunnisa Gül'ün

Çankaya Köşkü'nde katıldığı ilk davet oldu. Hayrrunisa Gül, iftar yemeğinden yarım saat önce sivil plakalı bir araçla Çankaya Köşkü'ne geldi. Yemek sırasında Gül çifti ayrı ayrı masalarda oturmayı tercih etti. Cumhurbaşkanı Gül orucunu gazi yakınlarının bulunduğu masada açarken, eşi Hayrunnisa Gül şehit yakınlarıyla aynı masayı paylaştı. Hayrunnisa Gül yemekten önce yanına gelen bir şehit çocuğunu sevdi. Babası Şırnak'ta teröristlerce şehit edilen Mehmet Kaplan isimli şehit çocuğunu uzun süre seven

Hayrunnisa Gül, minik Mehmet'e yakın ilgi gösterdi. Gül çifti masalarındaki şehit ve gazi yakınlarıyla iftar yemeği öncesinde bir süre sohbet ederken, iftar saati davetlilere anonsla duyuruldu.

Yemekte davetlilere zengin bir iftar menüsü ikram edildi. Gül çiftinin Çankaya Köşkü'ndeki ilk iftar menüsünde iftariyelik, kremalı tavuk çorbası, zeytinyağlı dolma çeşitleri, Girit yemeği olan ve bademli, cevizli pilav iye sebzeden oluşan kuzu karsuki, Akdeniz yeşillikleri, dondurmalı kazandibi tatlısı, mevsim meyveleri ve Türk kahvesi vardı.

Bu arada iftar yemeğine Cumhurbaşkanı Gül'ün Başyaveri Albay Metin Özbek'in sivil kıyafetle katılması dikkat çekti.

(DA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
title