Haberler

Çanfed'in Başkanı Ömer Lütfi Özenç

İstanbul'da Yaşayan Çankırılıların Oluşturduğu Derneklerin Bir Araya Gelerek Kurdukları İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (Çanfed)'in 1. Olağan Genel Kurulu Pazar Günü Mecidiyeköy Kültür Merkezinde Gerçekleştirildi. Genel Kurulda Yapılan Seçimler Sonucunda Ömer Lütfi Özenç Başkanlığa Seçildi.

İstanbul’da yaşayan Çankırılıların oluşturduğu derneklerin bir araya gelerek kurdukları İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANFED)’in 1. Olağan Genel Kurulu Pazar günü Mecidiyeköy Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Genel Kurulda yapılan seçimler sonucunda Ömer Lütfi Özenç başkanlığa seçildi.

Kongreye başta AK Parti Çankırı Milletvekili Nurettin Akman, İstanbul Çankırılılar Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, Ankara’daki Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can olmak üzere İstanbul’da kurulmuş Çankırı ilçelerine ait köy dernek başkanları ve üyeleri katıldı.

Kongrede konuşan AK Parti Çankırı Milletvekili Nurettin Akman şöyle konuştu:

“Sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye’mizin en büyük metropol ili olan İstanbul’da Çankırılı vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde büyük başarılara imza atacağını biliyorum. İstanbul’da sesimiz olacak olan ve derneklerimizin birlik ve beraberlik içerisinde kurmuş olduğu federasyonumuzun her zaman yanında olacağımı ve Çankırı’mıza beraber hizmet edeceğimizi düşünüyorum. Salonda gördüğüm bu coşkunun ve heyecanın bitmemesini de diliyorum.” dedi. AK Parti Çankırı Milletvekili Nurettin Akman konuşmasını Çankırı ile ilgili hizmetleri anlatarak noktaladı.

Seçimlere tek listenin sunulması ve yapılan oylama sonucunda listenin kabulünden sonra söz alan ÇANFED Başkanı Ömer Lütfi Özenç şunları söyledi: “İlk hedefimiz; kırgınlık, küskünlük ve ayrımcılığa son vermek, ümitsiz ve çaresiz hemşerilerimizi harekete geçirerek sinerji oluşturmak ve bütün Çankırılıları bir çatı altında toplayarak yardımlaşma, paylaşma ve güç birliği yapmanın mutluluğuna herkesi ortak etmektir. Hedefimizi gerçekleştirmek için, İstanbul’da kurulu derneklerimizle el ele vererek, güç birliği yaparak İSTANBUL ÇANKIRI DERNEKLERİ FEDERASYONU’nun  ilk genel kurulunu İlçelerimizin Dernekler Birliklerinin öncülüğü sayesinde bugün yapmış bulunuyoruz. Böylece İstanbul”da yaşayan 300.000 in üzerindeki Çankırılı’nın varlığını tek bir güç, tek bir ses olarak duyurmaya çalışacağız. Bu konuda görev; sadece özverili vakıf ve dernek yöneticilerine değil, memleketini ve ülkesini seven, birlikte hareket etmenin faydasına inanan, emeğe saygı duyan, başarıları takdir eden, iletişim kurabilen ve biz de varız diyebilen tüm Çankırılılara düşmektedir. Tüm derneklerimiz ve hemşerilerimiz! Gelin Çankırılıları tanıştıralım, gönüllü destek ve katılımla birlik olalım, ilimize ve yöremiz insanına, dolayısı ile ülkemize yararlı olalım.”

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu’nun yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Ömer Lütfi Özenç, Serkan Küpeli, Sinan Aydın, Yadigar Tezcanoğlu, Sacit Demir, Ahmet Ceylan, Ahmet Doğan, Samet Özdemir, İsmail Suaydın, Hüseyin Mazak, Münir Yemişen, Sadık Akaya, Nuri Altay, Ahmet Pınarbaşı, İsmail Uzun

Ayrıca; Yüksek İstişare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Denetleme Kurulu ve Federasyon meclisi Divan heyetinin de belirlendiği toplantıda, Çok sayıda ihtiyari kurullarda oluşturuldu. Özellikle yaren kültürü konusunda çalışma yapacak ve İstanbul derneklerindeki yaren uygulamalarına yön verecek olan Hasan Benli Başkanlığındaki “Yaren kültürü kurulu” 20 kişilik üyesi ile göz doldurdu.

Yüksek İstişare Kurulu şu kişilerden oluştu; Ali Şentürk (Afrikalı Ali), Alper Yılmaz, Arif Karamemet, Barbaros Özdemir, Dursun Abanik, Ekrem Ekmekçioğlu, Hasan Benli, Hayati Odabaşı, İhsan Özleyen, İskender Oflaz, Mustafa Özdemir, Osman Akkaya, Sami Soydal, Şaban Odabaşı, Şükrü Akküçük

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title