Haberler

Canaydın: Özür Diledi, Unuttum

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar Tarafından 23 Kasım Cuma Günü Gizli Yapılan ve Kendisinin de Katıldığı Toplantıda Üzüldükleri Şeyler Yaşandığını Söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar tarafından 23 Kasım Cuma günü gizli yapılan ve kendisinin de katıldığı toplantıda üzüldükleri şeyler yaşandığını söyledi.

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısında konuşan Özhan Canaydın, İrfan Aktar'ın organize ettiği ve gizli yapılan toplantıya değinerek, “Çok tatlı ve keyifli bir toplantı olmadı. Üzüldüğümüz olaylar olmuştur. Niye böyle toplandığımızın yorumunu gelecekte inşallah yaparız” dedi.

Yapılan toplantının, katılımcılarını üzdüğünü ifade eden Canaydın, “Neticesinde sayın başkan İrfan Aktar, olayları sakin düşünüp kararını verdi ve ertesi gün beni telefonla arayarak özür diledi. Bu toplantı hakkında fazla konuşmak istemiyorum. Gereken medeniyet ölçüleri içinde İrfan Aktar benden özür dilediği için, ben de bunu unutuyorum” ifadesini kulandı.

Canaydın, toplantıda kendilerine sunulan raporda, geleceğe dönük borçlar yer almasına karşın, geleceğe dönük alacaklar ile tahakkuk etmiş, ancak henüz kasaya girmemiş kar paylarının yer almadığını anlatarak, “Bunların küçük farkı 70-74 milyon dolar ediyor. Zaten bağımsız bir denetim kuruluna bütçe raporumuzu hazırlatıyoruz. İnşallah ocak ayı sonunda bitmiş olacak ve sizler göreceksiniz. Yalnız yıpratma için yapılan konuşmalara taraf değilim” diye konuştu.

Bel fıtığı ameliyatı geçiren eski başkanlardan Faruk Süren'i evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiğini aktaran Canaydın, yarın Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin temelinin atılması sonrası, akşam kulüp üyeleri için Sheraton Otel'de bir kokteyl vereceklerini açıkladı.

Öte yandan, kulüp genel sekreteri Cengiz Özyalçın da konuşmasında, yarın temel atma töreni yapılacak Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi için, “Bana göre yarın Galatasaray'ın bayramıdır. Engellenmeye çalışıldı, ama nihayet yarın temeli atacağız” dedi.

AKTAR: "GÖREVLE İLGİLİ FARKLI DÜŞÜNEBİLİRİZ"

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Özhan Canaydın'a yönelik yaptığı açıklamada, farklı düşünebileceklerini söyledi.

Toplantının ertesi günü Özhan Canaydın'ı aradığını doğrulayan Aktar, “Gördüğü yoğun tedaviye rağmen toplantıya katılması ve gergin konuşmalara şahit olmasının, kendisini yorduğu kanaatindeydim. 50 küsur yıldır kendisini tanıyorum. Karşılıklı sevgi ve saygımız hiçbir zaman eksilmez. Görevle ilgili konularda farklı düşünebiliriz. Galatasaray Kulübü hepimiz için ortak değer” ifadesini kullandı.

Toplantıyla ilgili çok farklı fikir ve yorumlar yapıldığını ifade eden Aktar, tüzük gereği Divan Kurulu'nun iç denetim unsuru olduğunu belirtirken, “Görüşülecek konular göz önüne alınarak, katılımcılar seçilmiştir. Herhangi bir ayrımcılık kesinlikle söz konusu değildir. Toplantının sadece çağrılanlara açık olması ise görüşülecek hususların medyada bazen eksik, bazen yanlış, bazen de kasıtlı olarak kulübümüzü yıpratacak şekilde kullanılmamasını temin etmek içindi” dedi.

Aktar, kulüp başkan yardımcısı Adnan Polat'ın, transfer öncesi verdiği toplam borç tutarıyla şimdiki arasında 51 milyon dolarlık fark olduğunu dile getirerek, “Bu nedenle denetlemelerin ciddi ve tarafsız bir kuruma bırakılmasını önerdik. Ayrıca bizim raporlarımızın Mete Ekiz ve Sinan Kalpakçıoğlu tarafından hazırlanması, yönetimde ayrı bir hassasiyet yarattı. Toplantının sonucu olarak bağımsız bir denetim kurulunun çalışması ve tüzük tadilinin yapılması çıkmıştır” şeklinde konuştu.

DİVAN KURULU TOPLANTISI

Galatasaray Kulübü'nün aralık ayı Olağan Divan Kurulu toplantısı, Galatasaray Lisesi'nde yapıldı.

Tevfik Fikret Salonu'nda, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'ın yönetiminde gerekleştirilen toplantıya, kulüp başkanı Özhan Canaydın ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Semih Haznedaroğlu, Cengiz Özyalçın, Atilla Kınay, Vedat İrdelp ve Engin Akçakoca da katıldı.

Divan Kurulu Toplantısı'nın katılımcılarına, girişte “Metin Oktay Forması” olarak adlandırılan klasik 2 parçalı formalardan hediye edildi.

Güncel olaylar bölümünde söz alan Hayrettin Kozak, daha önce sutopu takımında kadro dışı bırakılan 8 sporcuyu getirerek başkan Özhan Canaydın'dan özür dilettiğini ve Canaydın'ın da bu oyuncuların takıma dönmelerine izin verdiğini hatırlattı, ancak bu emrin uygulanmadığından şikayet etti.

Bunun üzerine tekrar söz alan Özhan Canaydın, bu konunun açılmasından müthiş rahatsız olduğunu kaydederek, “Evet bu 8 arkadaşımız için Hayrettin Kozak'dan ricada bundum ve kulübe getirdi. Yönetim kurulu odasında bu arkadaşları etrafıma toplayıp hataları olduğunu söyledim. 'Suçlusunuz, özür dileyeceksiniz' dedim. Onlar da özür diledi. 'Şimdi bir seyahat var ve eğer teknik heyet içinizden kimi kadroya alırsa o gider. Seçilmeyen arkadaşlar için söylenecek hiçbir sözüm yok' dedim. Teknik heyet 3 kişiyi kadroya almış ve yarışmalara girmelerini temin etmiş. Kimin kadroya gireceğine karışmam” şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title