Haberler

Çanakkele Şehitleri ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Konferansı

Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Eğitimci-yazar Prof. Dr. Halil Atalay, Tarihsizliğin Talihsizlik Olduğunu Belirterek, "Çanakkale, Azın Çoğa Karşı, Yokluğun Varlığa Karşı, Mananın Maddeye Karşı, Mazlumun Zalime Karşı Dik Duruşunun Bir Savaşıydı" Dedi.

Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve eğitimci-yazar Prof. Dr. Halil Atalay, tarihsizliğin talihsizlik olduğunu belirterek, "Çanakkale, azın çoğa karşı, yokluğun varlığa karşı, mananın maddeye karşı, mazlumun zalime karşı dik duruşunun bir savaşıydı" dedi.

Samsun'un Bafra ilçesinde Anadolu Gençlik Dergisi Bafra Temsilciliği tarafından düzenlenen "Çanakkale Şehitleri ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" konferansına konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Halil Atalay, Çanakkale Zaferi'nin önemini anlattı. Atalay, Çanakkale'nin bir tarih olduğunu, Çanakkale'yi anlamanın ise milli şair Mehmet Akif'i anlamak anlamına geldiğini söyledi. Atalay, mili şuurun nesilleri aydınlatacağını belirterek, "Biz alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz. Çanakkale'de her bir metrekareye 6 bin mermi indi. Çanakkale destanını anlamak için Mehmet Akif Ersoy'un anlattığı Asım'ın neslini anlamak zorundayız. Bir bir olursak, Akifler'in ruhunu ve heyecanını yaşayabilirsek, nesillerimize sahip çıkabilirsek, hiç kimse bu millete yemen ölüsü muamelesi yapamayacaktır. Çanakkale'yi anlayabilmek, Akif'in ruhunu ve heyecanını anlayabilmektir. Düşmanlarımız Çanakkale'de Allah'la savaştıklarını söylüyorlar ve yenildiklerini ifade ediyorlar. Allah, müminlere yapılan iyilikleri kendisine yapılmış gibi kabul ediyor. Allah, inanların dostudur. Çanakkale'de Türk milleti Allah'ın davasını hakim kılmak için bir bütünlük sergiledi. Biz tarihimiz içerisinde manevi değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Bu yüzden tarihsizlik, talihsizliktir. Çanakkale'yi anlayamazsak yarınımızı anlayamayız. Çanakkale azın çoğa karşı, yokluğun varlığa karşı, mananın maddeye karşı, mazlumun zalime karşı dik duruşunun bir savaşıydı. Çanakkale öyle bir destandır ki, ne görenin gördüğünü, ne duyanın duyduğunu layıkıyla anlatamadığı Türk'ün muhteşem bir destanıdır" diye konuştu.

Prof. Dr. Halil Atalay, konferans sonunda Çanakkale şehitleri için okunan 250 bin hatimin duasını yaptı. Bafra Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa Saadet Partisi (SP) Bafra İlçe Başkanı Süleyman Karagöz, Büyük Birlik Partisi (BBP) Bafra İlçe Başkanı Bilal Mürtezaoğlu, Anadolu Gençlik Dergisi Bafra Temsilcisi Hamdi Yıldız, Eğitim Bir-Sen Bafra Temsilcisi Hasan Tanrısever, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(NA-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
title