Haberler

Çanakkale'de Esrar Laboratuvarı Ele Geçirildi

Çanakkale'de esrar laboratuvarı ele geçirildiÇANAKKALE - Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bir kişinin evinde düzenlediği operasyonda esrar laboratuvarı ele geçirildi.

Çanakkale'de esrar laboratuvarı ele geçirildi

ÇANAKKALE - Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bir kişinin evinde düzenlediği operasyonda esrar laboratuvarı ele geçirildi. Laboratuvarda doğal ortam tam olarak taklit edilerek yüksek kalitede esrar üretilmesi için bir ortam oluşturuldu.

Edinilen bilgiye göre, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışma sonucunda, Bayramiç ilçesi Kaykılar köyünde B.K isimli şahsın evinde uyuşturucu madde olduğu kenevir bitkisi yetiştirdiği tespit edildi. Dün (Cuma) jandarma ekiplerince söz konusu eve operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu esrar laboratuvarı tespit edildi.

Laboratuvarda, hidroponik sistemle toprak yerine durgun su kullanarak doğal ortam taklit edilerek esrar yetiştirmek için farklı renklerde özel led aydınlatmalar kullanılarak güneş etkisi oluşturulmuş. Buhar veren cihazlarla gerekli nem ortamı sağlanmış. Ek nem ihtiyacı için ıslak havlular asılmış. Ayrıca nem ve sıcaklığın yeterliliğini ölçmek için ölçüm cihazları kullanılmış. Gece karanlık ortam oluşturmak için özel bir elektrik sistemi kurulmuş. Bu sistem sayesinde belirli saatlerde elektrik otomatik olarak kesilerek karanlık gece ortamı sağlanmış. Varillerde toprak yerine su kullanılmış ve kenevirin yetişmesi için oksijen pompasıyla suya oksijen verilmiş. Su seviyesini ölçmek için varillerin dışından boru sabitlenerek su seviyesi ölçülüyor..Ayrıca fazla ısıyı atmak içinde özel bir havalandırma sistemi yapılmış. Yani dışardaki doğal ortam tam olarak taklit edilerek yüksek kalitede esrar üretilmesi için bir ortam meydana getirilmiş.

Şüpheli şahsın evinde yapılan aramada, 100 gram kubar esrar, 5 gram skunk, 4 adet kenevir bitkisi, 600 adet esrar sarmak için kullanılan kağıt ele geçirildi.

Esrar yapımında kullanılan özel düzenek içerisinde ise, 1 adet vantilatör, havalandırma baca sistemi, 4 adet mavi jelikan (60 litre), 15 adet 100 watt power led, 15 adet 100 watt driver, 1 adet elektrikli ısıtıcı, 2 adet soğuk nem buhar makinesi, 1 adet nem ve ısı ölçer, 3 adet hava pompası, 1 adet elektrik zamanlayıcı, 1 adet kontaktör, 7 adet 20 watt led aydınlatma, 4 adet su seviyesi ölçer hortum, 1 adet 12 volt-30 amper adaptör ele geçirildi. Olayla ilgili Cumhuriyet savcısının talimatıyla şahıs gözaltına alındı. Olay ile ilgili adli tahkikat devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Çanakkale Bayramiç 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title