Haberler

Çanakkale'de 80 Kilogramlık Kılıç Balığı Yakalandı

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi Küçükkuyu Beldesinde, Bir Balıkçı Tarafından 80 Kilogram Ağırlığında Kılıç Balığı Yakalandı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesinde, bir balıkçı tarafından 80 kilogram ağırlığında kılıç balığı yakalandı.

Balıkçı Hasan Işık'ın lüfer yakalamak için teknesiyle denize bıraktığı ağlara 80 kilogramlık kılıç balığı takıldı. Yaklaşık 3 metre boyundaki dev balığı, Küçükkuyu'daki Alp Balıkçılığa kilosu 20 YTL'den sattığını belirten Hasan Işık, "Teknemle lüfer avına çıkmıştım. Akşam ağları denize bırakıp eve dönmüştüm. Sabah ağları toplamaya başlayınca içinde büyük bir balık gördüm. Ne olduğunu anmaya çalışırken 3 metre boyunda bir kılıç balığı olduğunu görünce çok sevindim. 80 kilogram ağırlığındaki bu balığı da beldedeki Alp balıkçılığa sattım" dedi.

Öte yandan Alp Balıkçılık çalışanı Ahmet Çelikkaya ise, kilogramı 25 YTL'den satışa sundukları kılıç balığının buğulama veya şiş yaparak yenilmesini tavsiye etti.

(BE-AÖ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title