Haberler

Büyümüş de Küçülmüş Ticareti

Henüz 4 -5 Yaşındalar. Doğru Dürüst Konuşamıyorlar Bile. Ama Bu Hale Getiriliyorlar.

Henüz 4-5 yaşındalar. Doğru dürüst konuşamıyorlar bile. Ama bu hale getiriliyorlar.

Sinir bozucu doğum günü partisi

ABD'de yeni bir piyasa doğdu. Küçücük kız çocukları bunun kurbanı. Ama aileleri bile bunun farkında değil. Henüz 4-5 yaşındaki kız çocukları için güzellik salonları açıldı. Manikür, pedikür, makyaj yapılıyor. Cilt güzelliği için çeşitli yöntemler uygulanıyor. Minicik kız çocukları buna bayılıyor. Ablaları gibi ojeli, rujlu olmak onları mutlu ediyor.

New York'ta açılan bu tür güzellik salonları minikleri sinir bozucu birer büyümüş de küçülmüş örneğine çeviriyor. Anne babaları ise bunun için yüzlerce doları gözden çıkarıyor. Şimdilerde ise bir başka moda başladı. Doğum günlerini bu tür salonlarda kutluyorlar. Davetli minikler salonda manikür yaptırarak doğum günü kutluyor.

Psikolojileri bu yaşta bozuluyor

New York'taki Dashing Divas adlı güzellik salonu sırf bu amaçla belli günleri "miniklerin manikür partilerine" ayırıyor. Dashing Divas'ta normal bir manikür bile 100 dolardan başlıyor.

Psikiyatırlar, bu tür uygulamaların bu yaştaki çocuklarda davranış bozuklukları ve erken ergenliğe yol açtığını belirterek aileleri uyarıyor. Ama bu uyarılar ailelerin kulağına gitmemişe benziyor.

"Öteki çocuklar" bir lokma ekmek bulamıyor                                     

Bu arada, dünyanın öteki çocuklarıyla ilgili küçük bir hatırlatma:  Dünyada 850 milyon insanın açlık sınırı altında yaşıyor. Bunların yarısından fazlası çocuk.

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı Başkanı James Morris, 2007 yılında gıdasızlıktan ötürü günlük çocuk ölümlerinin 18 bine ulaştığını söyledi.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title