Haberler

Bursalı Mali Müşavirlerin Mali Tatil Sevinci

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (Bsmmmo) Başkanı Ebubekir Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Görüşülerek Kabul Edilen 'Mali Tatil' Yasasının 17 Yıl Süren Haklı Taleplerinin Bir Sonucu Olduğunu Söyledi.

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Ebubekir Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülerek kabul edilen 'Mali Tatil' yasasının 17 yıl süren haklı taleplerinin bir sonucu olduğunu söyledi.

Başkan Şimşek, AK Parti Bursa milletvekilleri Niyazi Pakyürek, Sedat Kızılcıklı ve Mehmet Emin Tutan'la birlikte, oda binasında 'Mali Tatil' yasasını değerlendirdi.

Mali Tatil Yasası'nın ilk kez 1990 yılında BSMMMO seçimli genel kurulunda dile getirildiğini ve 17 yıl süren haklı taleplerinin bir sonucu olduğunu belirten Şimşek, "Meclisimizden çıkan Mali Tatil kanunumuzu uzun süredir bekliyorduk. Bu kanunun kabulü ile birlikte meslek camiamız rahatlamıştır. Meslek adına çok önemli bir kazanım elde ettiğimize inanıyorum. Böylece, huzur içerisinde tatil yapmanın önü de açılmıştır. Meslektaşlarımın tatili artık kabusa dönüşmeyecektir. Tatil süresince, denetim birimlerince inceleme gayesiyle defter ve belge istenmeyecektir. Arkadaşlarımız eşleri ve çocukları ile beraber dolu dolu tatil yaparak çalışma ortamına bedenen ve ruhen dinlenmiş olarak döneceklerdir. Bu bağlamda, mali tatilin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu kanunun kabulü bizlere, meslektaşlarımızın birlik ve beraberlik içinde-yasal prosedür çerçevesinde hakkını aradığında başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığının bir ispatıdır" dedi.

Şimşek, konuşmasında, milletvekillerine muhasebecilerin yaşadığı bir başka sıkıntıyı da aktardı. Alınmayan ücretlere fatura kesme zorunlulukları bulunduğunu belirten Şimşek, bunun da büyük sıkıntılara yol açtığını vurgulayarak, "Muhasebeciler olarak, almadığımız ücretlere kestiğimiz faturaları KDV olarak bildirme yükümlülüğümüz var. Bu da bizlere büyük sıkıntı vermektedir. Bu konuda yaşadığımız problemlerin giderilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

(EŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title