Haberler

Bursa: Sivil Toplum Kuruluşlarından Cargill'e Destek

Cargill Tarım Sanayi A.ş.'ye Ait İznik Gölü Kıyısındaki Mısır İşleme Tesisinin Kapatılmasına Orhangazi'deki Sivil Toplum Örgütleri Tepki Gösterdi.

Cargill Tarım Sanayi A.Ş.'ye ait İznik Gölü kıyısındaki mısır işleme tesisinin kapatılmasına Orhangazi'deki sivil toplum örgütleri tepki gösterdi.

Dün bir açıklama yapan Orhangazili sivil toplum örgütleri, işsizlik oranının arttığı bir ilçede bir fabrikanın alkışlarla kapatılmasına tepki gösterdi. S.S. 196 Nolu TIR Kooperatifi Başkanı Faik Ural, 7 yıldır Orhangazi'de faaliyet gösteren bir fabrikanın, birkaç sivil toplum örgütünün alkışları ile kapanmasının o işte bir yanlışlık olduğu düşüncesini doğurduğunu söyledi. "Neredeyse Cargill'den ekmek yiyenleri bile vatan haini olarak etmek isteyen bu sivil toplum örgütlerini kınıyoruz" diye konuşan Başkan Faik Ural, "Vatanımızı, milletimizi en az onlar kadar sevdiğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Bu ülkede fabrika kapatmaya alkışlayanlar, biz bu ülkeyi seviyoruz diyorlarsa o da tartışılır. Biz S.S. Orhangazi TIR Kooperatifi olarak devletimize ve yargımıza sonuna kadar güveniyor ve en kısa sürede ekmeğimizin bize döneceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Orhangazi Şoförler Odası Başkanı Celil Cevizlidere ise, Cargill ile çalışan taşımacılık sektöründeki TIR'cının, kamyoncunun, minibüsçünün, taksicinin ekmeğinin elinden alınmasını kesinlikle doğru bulmadıklarını söyledi. Cevizlidere, "Biz Cargill'in en kısa sürede yeniden üretime başlamasını ve taşımacılık sektöründeki vatandaşlarımızın ekmeğinin geri verilmesini bekliyoruz" dedi.

Orhangazi Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Safran de, Cargill'de üretimin durmasının ekonomik açıdan büyük zararları olduğunu, direkt ya da dolaylı yollardan Cargill'den para kazanan esnafların fabrikanın açılmasını beklediğini anlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title