Haberler

Bursa'da Mahalle Arasında Tamirhane, Atölye Kalmayacak

Güncelleme:

Yeniden ihaleye çıkacak olan ve 2016 sonunda tamamlanması planlanan Bursa Büyük Sanayi Sitesinde, 22 ayrı iş kolu faaliyet gösterecek.

BESOB ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı işbirliğiyle Kestel ilçesinde yapılacak ve " Türkiye'nin en büyüğü" olduğu bildirilen sanayi sitesi sayesinde kent merkezinde, mahalle aralarında tamirhane ve atölye kalmayacak.

Temeli daha önce atılan, ancak yargı kararları nedeniyle inşaatı tamamlanamayan Bursa Büyük Sanayi Sitesi'nde 22 farklı iş kolu faaliyet gösterecek. Her iş kolunun farklı bölümlerde faaliyet göstereceği sanayi sitesinde o iş koluna özel olarak tasarlanan 100 ile bin metrekare büyüklüğünde 2 bin 990 dükkan yer alacak.

Bursa Büyük Sanayi Sitesi Komisyonu üyesi ve Bursa Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Aytekin, proje sayesinde kentin, değişik noktalardaki ruhsatsız ve sağlıksız yapılardan oluşan iş yerlerinden kurtulacağını söyledi.

Projenin 366 hektarlık alan üzerinde hayata geçeceğini vurgulayan Aytekin, ayakkabı, mobilya, oto tamir, oto boya, karoser, torna tesviye, tekstil ve benzeri pek çok iş kolunun aynı alanda toplanacağını, bu sayede kayıt dışı üretimin de önüne geçilmiş olacağını kaydetti.

Aytekin, sanayi sitesinde iş yerlerinin yanı sıra alışveriş merkezleri, bankalar, eğitim merkezleri, otel, kültür ve fuar alanı, itfaiye ve 3 ibadet alanı, ilk yardım ağırlıklı tıp merkezi bulunacağını dile getirerek, "Proje tamamlandığında burada 30-40 bin kişiye istihdam sağlanacağını düşünüyoruz" dedi.

Sitenin projesi hazırlanırken iş kollarının temsilcilerine danıştıklarını ve dükkanların gelen talep doğrultusunda projelendirildiğini ifade eden Aytekin, "Örneğin makine ve metal kolunda faaliyet gösterenler, 'Bize gelen malzeme ve makineler çok büyük, kapıdan sokmamız çok zor oluyor. Çatıları uygun yaparsanız gelen malzemeleri buradan caraskalla alabiliriz' dediler. Biz de onlara ait iş yerlerinin projelerini buna uygun yaptık. İş yerleri her iş alanı için farklı tasarlandı" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ

Aytekin, projenin hayata geçmesinde BESOB Başkanı Arif Tak'ın büyük çaba sarf ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Sancılı bir süreç yaşadık. Temeli atılan proje açılan davalar ve yargı kararları nedeniyle sekteye uğradı. Tüm bu yargı süreci aşıldı. Şimdi 15 Ocak'ta ihale yapılacak. İhale sonrası en kısa sürede yeniden temel atılacak. Şartnameye göre sitenin 14 ay gibi bir sürede tamamlanması öngörülüyor. Bu planlar ışığında sanayi sitesinin 2016 yılı sonlarına doğru açılmasını planlıyoruz.

'Türkiye'nin en büyüğü olan sanayi sitesi' Bursa'ya çok önemli katkı sağlayacak. En önemlisi de kentsel dönüşüme sağlayacağı katkı. Site sayesinde mahalle aralarında, evlerin giriş katlarında imalathaneler kalmayacak. Site tamamlandıktan sonra mahalle aralarında iş yeri, imalathane açılmaması için sıkı denetimler olacak."

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Kestel Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title