Haberler

Bursa'da 42 Milyon Metreküp Orman Var

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Bursa'da 42 milyon metreküp ormanlık alan olduğunu söyledi.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Bursa'da 42 milyon metreküp ormanlık alan olduğunu söyledi.

Bursa Valiliğince her ay düzenlenen kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerinin katıldığı kahvaltılı koordinasyon toplantısı Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Sosyal tesislerinde yapıldı. Vali Şahabettin Harput, Türkiye'nin orman örtüsü bakımından yeterli olmadığını söyledi. Bursa'nın zengin bir yeşil doğaya sahip olduğunu kaydeden Harput, her sene orman örtüsünün daha da genişlediğini ifade etti. Harput, "Ciddi bir orman tahribatını biz yapmışız, bugün onun bedelini hep beraber yaşıyoruz. Bursa orman teşkilatının çok güzel çalışmalarını yakından takip ediyor ve destek veriyorum. Çünkü orman insana huzur veriyor, sıkıntısını stresini alarak ilaç gibi geliyor. Sıkıntılı zamanlarımda orman, çiçek bahçesi ya da hoş bir musiki benim ilacımdır. Ormana ne kadar değer versek yeterlidir diyemeyiz" dedi.

HER YIL 1 MİLYON 250 BİN METREKÜP ORMANA KAVUŞUYORUZ

Düzenlenen toplantıda Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, bölge müdürlüğünün faaliyetleri ve tanıtımı hakkında bilgi verdi. Coşkun, "Bursa, Yeşil Bursa olarak biliniyor, Bursa'nın ilimizin yüzde 45'i orman. Bursa'da 42 milyon metreküp kadar orman servetimiz var. Bu ormanlarımız her yıl hacimsel olarak 1 milyon 250 bin metreküp artıyor. Biz de her yıl bu artışın yaklaşık yüzde 50'sini 635 bin metreküpünü ormanlarımıza bakım, seyreltme, ferahlandırma maksadıyla alıyoruz. Ormanlarımız her yıl daha iyiye gidiyor. Bursa ormanlarının karbon tutma kapasitesi yaklaşık 33 milyon ton. Oksijen üretimi ise yılda 3,5 milyon ton" diye konuştu.

Bölge Müdürü Coşkun ise, bölge müdürlüğünde yıl içerisinde yapmış oldukları projeler ile ilgili bilgi de verdi.

(YS)

26.04.2013 10: 16: 35

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahabettin Harput Köksal Coşkun Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title