Haberler

Bursa CHP'li Aydın'dan Oyunlu Çevre Protestosu 2-

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi Kayapa Mahallesi'nde, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Katı Atık Yakma ve Bertaraf Tesislerini protesto gösterisi, farklı görüntülere sahne oldu.

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi Kayapa Mahallesi'nde, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Katı Atık Yakma ve Bertaraf Tesislerini protesto gösterisi, farklı görüntülere sahne oldu. Mahalledeki gösteriye CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ile Nurhayat Altaca Kayışoğlu da katıldı. Milletvekili Aydın davul zurna eşliğinde mahalle sakinleriyle karşılıklı oynarken, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise alkışla kendisine tempo tuttu. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin merkez Nilüfer İlçesi Kayapa Mahallesi'nde yapmayı planlandığı ve Orman Genel Müdürlüğü'nün ön izin verdiği Katı Atık Yakma ve Bertaraf Tesisleri'ne karşı çıkmak için kurulan 'Bursa Kayapa Çöp Depolama ve Yakma Tesisi'ne Hayır Platformu' Kayapa Mahallesi'nde protesto gösterisi yaptı. 'Kayapı bizimdir, bizim kalacak', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam', 'Çöp yakma tesis yapma boşuna, yıkacağız başına', 'Kayapa'ya uzanan eller kırılsın' yazılı pankartların açıldığı protesto mitingine Kayapa sakinlerinin yanı sırada çevrede bulunan Tahtalı, Yaylacık, Maksempınar, Hasanağa, Güngören ve Atlas Köyü'nden çoğu kadın yüzlerce kişi katıldı.

DOĞADER Başkanı Murat Demir, Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi Alanı yapılması planlanan bölgenin orman alanı olduğunu, bölgeden gelecekte içme veya sulama amaçlı baraj kurulabilecek potansiyelde Kayapa Barajı kadar su toplama havzasına sahip Güngörmez Deresi'ni besleyen Küçükkaraağaçlı Deresi'nin geçtiğini belirterek, Kayapa Barajı uzun mesafe koruma alanının ilk 3 kilometrelik sınırının da ihlal edildiğini söyledi. Çöplerin atık değil, geri dönüşüm malzemesi olduğunu da kaydeden Demir, ""Bu proje ülkeye ve Bursa'ya zarar verir. Avrupa çöpten para kazanırken bizim yakmamız yanlıştır" dedi.

Kayapa Mahallesi'nde oturanlara seslenen Demir, "Siz istemedikten sonra burada çöpleri değil, buna karar verenlerin makam koltuklarını yakarız" diye konuştu. Katı Atık Yakma ve Bertarf Tesisi'nin kurulmaması için yapılan protesto gösterisine CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile gelen CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın yaptığı konuşmada burada verilen mücadeleyi daha önce Başköy'de, Kozaağaç Köyü"nde gördüklerini söyledi. Kadınların başlattığı mücadeleden zaferle çıkıldığını belirten Aydın, Kayapa'da da aynı sonuca ulaşacaklarını bildiklerini anlattı. CHP Milletvekili Erkan Aydın daha sonra davul zurna eşliğinde katılımcılarla karşılıklı olarak oynarken Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nda kendisine alkışla tempo tuttu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erkan Aydın Kayapa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title