Haberler

Bursa: Altınkaragöz'de Güney Kore'den Büyük Jest

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla bu yıl 20.'si tertiplenen Altınkaragöz Halk Dansları Yarışması'nda dayanışma jesti yaşandı. Birinci olarak 5 bin dolarlık para ödülünü kazanan Güney Kore ekibi, sahnede aldığı ani bir kararla bu parayı, Bursa'dan topraklarını savunmaya gelip yaralanan Kore Gazileri Derneği'ne hediye etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla bu yıl 20.'si tertiplenen Altınkaragöz Halk Dansları Yarışması'nda dayanışma jesti yaşandı. Birinci olarak 5 bin dolarlık para ödülünü kazanan Güney Kore ekibi, sahnede aldığı ani bir kararla bu parayı, Bursa'dan topraklarını savunmaya gelip yaralanan Kore Gazileri Derneği'ne hediye etti.

Altınkaragöz'de sahne alan 19 ekibin büyük bir kısmının eski Osmanlı topraklarından gelmesi geceye ayrı bir heyecan kattı. Piriştine şehrinden gelen Kosova ekibi fesleriyle sahne alırken, Bosna Hersek ekibinin yün takkeleri ve kızların fistanlı kıyafetleri birçok göçmen kültürü bünyesinde barındıran Bursa'da büyük bir heyecan fırtınası koparttı. Balkanlar'dan gelen Türk ekiplerinin sahne almalarından sonra Açık Hava Tiyatrosu'nun kulisi önünde, Bursa'daki hemşehrileriyle halaylar çekmesi ise yarışmayı tam bir kültür kaynaşmasına dönüştürdü. İspanya ekibinin başörtüsü ve kıyafetleri, Gürcistan ekibinin fistanlı kostümleri yarışmadaki Osmanlı kültürünün izini yansıttı.

Bursalılar'ın büyük ilgi gösterdiği ve 5 bin kişinin izlediği yarışmada, sırasıyla Tataristan, Güney Kore, Bulgaristan, Kosova, Romanya, İspanya, Yakutistan, Belarus, Macaristan, Makedonya, Polonya, KKTC, Kazakistan, Meksika, Gürcistan, Bosna Hersek ve Slovakya ekipleri birinci olabilmek için ter döktü. Gecenin sonunda ise, Karagöz Halk Dansları Ekibi'nin gösterisi ayakta alkışlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Turan'ın başkanlığını yaptığı ve İtalya'dan Nino Lautetta, Macaristan'dan Janos Musci ile Andrea Vincze ve Belçika'dan Marc Thery'den oluşan jüri, puanlamada kostüm, orkestra ve dans öğeleri üzerinden değerlendirme yapıldı. Yarışmada Güney Kore birinci, başörtüleriyle Türk izlerini de yansıtan İspanya ekibi ikinci, kıvrak dansların ülkesi Meksika ise üçüncü oldu.

Sonuçlar açıklanınca büyük sevinç yaşayan Güney Kore ekibi, ödülünü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in elinden aldı. Ancak Güney Koreli dans grubu, ani kararla aldıkları 5 bin dolarlık ödülü Bursa'daki Kore Gazileri Derneği'ne bağışladıklarını açıkladı. Geçtiğimiz yıl da Altınkaragöz'de Seul'den gelen Güney Kore ekibi birinci olmuştu.

Kapanış töreninde konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, "Bir festivali daha tamamladık ve bir aylık maraton sona erdi. Altın Karagöz'ü bu akşam noktalıyoruz ama asıl şampiyon, her gün burayı dolduran sizlersiniz. Yarışmamıza katılan tüm ülke ekiplerine de şükranlarımı sunuyorum. Geldiler ve Bursa'nın gönlünü fethettiler. İnanıyorum ki, jürimiz birinciyi seçerken çok zorlandı ama bu ekiplerin hepsi gönüllerin şampiyonu oldu" dedi. Birinci olan Güney Kore ekibi büyük bir keyifle gösterilerini büyük alkış altında tekrarladı.

Başkan Şahin, yarışmaya geldiğinde ekiplerin temsilcileriyle de görüşerek Bursa'yı nasıl bulduklarını sordu. 7 Temmuz'da Sütaş'ın sponsorluğunda başlayan festivalde 19 ekip şehrin değişik noktalarındaki gösterileriyle 5 gün boyunca Bursalılar'a dans keyfi yaşattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title