Haberler

Büro Memur-sen'den CHP'ye "Başörtüsü" Tepkisi

Büro Memur-sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, CHP'nin Yükseköğrenimde Başörtüsünün Serbest Bırakılmasına İlişkin Yasal Düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne Taşımasına Tepki Göstererek, "Yıllardır Sürdürülen Haksız Uygulamada Bildiği Yoldan Şaşmayan CHP, Yangın Yerinde Sek Sek Oynayan Çocuklar Gibi Etrafına Bakmadan Kullanmaktan Bıkmadığı Klişe Lafları ile Anayasa Mahkemesi'ne Başvurdu" Dedi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, CHP'nin yükseköğrenimde başörtüsünün serbest bırakılmasına ilişkin yasal düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne taşımasına tepki göstererek, "Yıllardır sürdürülen haksız uygulamada bildiği yoldan şaşmayan CHP, yangın yerinde sek sek oynayan çocuklar gibi etrafına bakmadan kullanmaktan bıkmadığı klişe lafları ile Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu" dedi.

Yazgan, yaptığı açıklamada, CHP'nin başörtüsü konusunda Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru ve takındığı tavrın kamuoyunda tepkiyle karşılandığını belirtti. Baykal'ın daha düne kadar elinde Arapça sözlükle tefsir yapmaya çalışan ve başörtüsünün Kur'an'da olmadığını ispat etmeye çalıştığını söyleyen Yazgan, "CHP özgürlükleri ve demokrasiyi katleden bir parti durumuna gelmiştir" ifadesini kullandı. Türkiye'nin her gün demokrasi ve insan hakları noktasında yol almaya çalıştığını kaydeden Yazgan, CHP'yi demokrasi yolunun ortasına oturarak trafiği engellemekle suçladı. Yazgan, şöyle devam etti:

"Demokrasi sınavlarında halktan cevabını alan bu parti, halkın desteğiyle iktidara gelemeyeceğini anladığından ülkeyi ve üniversite öğrencilerini bölerek sürekli seslendiği 'cunta' ve darbecilerden medet beklemektedir. Biz demokrasiye inanan insanlar olarak, CHP'nin milletimize art arda yaptığı bu saygısızlıkları esefle kınıyoruz. Türkiye'de kılık kıyafet şeklini belirleme yetkisinin kendinde olduğu zannına kapılan CHP, üniversitelerin de derebeylik sistemiyle yönetilmesini ister bir hale girmiştir.

Üniversiteleri tek tip elbiseyle kuşatılmış kışlalara çevirmek isteyenler, üniversitelerimizin dünya sıralamasında nerelerde olduğuna baksınlar".

CHP'nin genel merkezini Anayasa Mahkemesi'nin yanına taşımasını teklif eden Yazgan, "Böylelikle vakit kaybetmemiş olurlar. Bu milletin çocuklarını potansiyel suçlular olarak gören bu zihniyete yazıklar olsun. Hayallerinizdeki korkular uğruna yaptıklarınız elbette tarihe geçecektir. Ve tarih sizi isminde halk olan partinin fildişi kulelerinden siyaset yapan, yasakçı, zalim, anlayışsız siyasetçiler olarak yazacaktır" şeklinde tepki gösterdi.

(YZE-CC-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title