Haberler

Bülent Uygun'un Basın Toplantısı

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sivasspor'un Düşüşte Olmadığını Söyleyerek, "UEFA'ya Gitmek, Şampiyon Olmak, Şampiyonlar Ligi'ne Gitmek Bunlar Bizim Hedeflerimiz Arasındadır" Dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sivasspor'un düşüşte olmadığını söyleyerek, "UEFA'ya gitmek, şampiyon olmak, Şampiyonlar Ligi'ne gitmek bunlar bizim hedeflerimiz arasındadır" dedi.

Teknik Direktör Bülent Uygun, Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi. Bursaspor ile hafta sonu deplasmanda zorlu bir maç yapacaklarını belirten Uygun, "Bursaspor güçlü bir takım. Geçen hafta deplasmanda Fenerbahçe'yi yenmesi ve 21 gün sonra seyircisiyle buluşacak olması maçı daha da zorlaştırıyor. Fakat hedeflerimiz doğrultusunda bu maçtan mutlaka puanla dönmemiz gerekiyor. Ne kadar eksiğimiz olursa olsun, son olarak eksik oyuncularımıza Hayrettin eklenmişti, yine de bütün arkadaşlarla birlikte futbol adına bütün güzellikleri sunan, mücadele eden, bireysel yeteneklerini sergileyen, yense de yenilse de rakip tarafından alkışlanan bir Sivasspor'u sahada göreceksiniz. İnşallah Bursa'dan puanla dönmeyi başarırız" diye konuştu.

Sivasspor hakkında yapılan eleştirilere de cevap veren Uygun, "Bu kadar dar bir bütçeye rağmen, oynadığımız maçlara baktığınızda ne kadar başarılı olduğumuzu görürsünüz. Ama at gözlüğüyle bakanlar olursa zaten onlar kendi önlerini görmüyor ki Sivasspor'un başarısını görsünler. O yüzden bu eleştirilerle de çok fazla ilgilenmiyoruz. Biz çıktığımız bu yolda bizi seven ve destekleyen insanlarla birlikte yolumuza devam ediyoruz. Bir gerçek var. Sivasspor, Anadolu'dan bir takımın şampiyon olacağını Türkiye'ye gösterdi. Ve bundan sonra da bir Anadolu takımı şampiyonluğa oynayacaktır. Bundan sonraki hedefler de o yönde olacaktır. Sezon sonu geldiğinde de tabii ki UEFA'ya gitmek, şampiyon olmak, Şampiyonlar Ligi'ne gitmek bunlar bizim hedeflerimiz arasındadır. Sadece bazılarının düşündüğü gibi herhangi bir şekilde düşüşe geçmeyi düşünmüyoruz. Düşmek de istemiyoruz açıkçası" ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal'ın açıklamalarını da değerlendiren Uygun, "Mesut Bakkal hocamız da Anadolu'dan bir takımın şampiyon olmasının zor olduğunu ima etmeye çalışıyor. Doğaldır. Ama ben şuna inanıyorum. Anadolu'dan bir takım şampiyon olacaktır. Bu başarılı olacak takımların başında da Sivasspor'un olduğunu düşünüyorum" dedi.

Son haftalardaki gol sıkıntısını aşacaklarını söyleyen Uygun, "Yaklaşık 2 aydır kar üstünde antrenman yapmaya, buzun üstünde dans eder gibi maç yapmaya çalışıyoruz. Bu bizim için bir handikap. Kar ne kadar bizim için avantaj gösterilse de o kadar bizim için handikaptır. Bunun sıkıntısını çekiyoruz. İnanıyorum ki gol sorunu en kısa zamanda bitecektir" şeklinde konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni başkanı Hasan Doğan'a başarılar dileyen Uygun, "Hasan Doğan'ın federasyon başkanı olması Türk futbolu ve sporu için önemlidir. Türkiye'deki 20 milyon gencin daha iyi yetişmesini sağlayacak bir federasyon başkanına sahip olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü ben onda o ışığı, isteği, adaleti görmüş durumdayım. İnşallah yolunu açık eder. Biz de sonuna kadar onun yanında en iyi şekilde Türk futboluna hizmet ederiz" değerlendirmesinde bulundu.

Sakat futbolcularla ilgili de bilgi veren Uygun, kaleci Petkoviç, Balili, Yasir ve Sedat'ın sakatlıklarının devam ettiğini, Karim Saidi, Hayrettin ve Mohammed Ali'nin de sakatlandığını, 7 oyuncularından mahrum olduklarını söyledi. Sakat olan hiçbir futbolcularını yarı yolda bırakmayacaklarını kaydeden Uygun, şöyle konuştu:

"Balili bizim evladımız. Balili bizim Yahudi evladımızdır. Çok önemli bir futbolcumuz. Biz Balili'den her ortamda ve platformda yararlanıyoruz. Yararlanmaya da devam edeceğiz. Sözleşmesi de devam ediyor. Biz ondan memnunuz. Sakatlık takdiri ilahidir. Her futbolcunun başına gelebilir. Biz hiçbir futbolcumuzu sakatlandı diye yarı yolda bırakmadık ve bırakmayacağız. Aynı şekilde kendi futbolcularımız sakatlanmalarına rağmen maç başını ve her türlü alacaklarını alıyorlar." 'Arap ve Rus işadamlarının Türkiye'de takım almak istediği iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz ?' sorusuna Uygun, "Ben Türkiye'de bu anlamda kulübe yatırılacak paradan bir kar edileceğini zannetmiyorum. Aksine Türk futboluna hizmet olur. Onun dışında da bir şey olmaz. Bence güzel olur diye düşünüyorum" şeklinde cevap verdi.

(İG-İY-ÖZ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title