Haberler

Brüksel: NATO Üyesi Ülkelerin Genelkurmay Başkanları Biraraya Gelecek

NATO Üyesi Ülkelerin Genelkurmay Başkanları'nın, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Amerikalı General James Jones Başkanlığında Kasım Ayında Biraraya Gelecekleri Bildirildi. Toplantıda Türkiye'den, Afganistan'daki Birliklerini Başkent Kabil Dışında da Konuşlandırması İsteneceği Öğrenildi.

NATO üyesi ülkelerin Genelkurmay Başkanları'nın, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Amerikalı General James Jones başkanlığında Kasım ayında biraraya gelecekleri bildirildi. Toplantıda Türkiye'den, Afganistan'daki birliklerini başkent Kabil dışında da konuşlandırması isteneceği öğrenildi.

NATO'nun Brüksel'deki merkezinde yapılacak toplantının amacının, Türkiye'nin Afganistan'da bulunan 700 askerinin başkent Kabil dışında da görev alması olduğu ifade edildi. Sadece başkent Kabil'de birlik bulunduran Türkiye'den, terörün yoğun olduğu bölgelerde de görev alması isteneceği bildirildi. Toplantıya Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın da katılması bekleniyor.

Aynı isteğin NATO üyesi diğer ülkelerden de istenebileceği belirtilen toplantının Kasım ayının ilk ya da 2. haftası yapılması planlanıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title