Haberler

-bayındır: "turizm Sektörü Pamuk İpliğine Bağlı"

Turob Başkanı Timur Bayındır, Haziran Ayında Turizmin Dünya Kupası’ndan Beklendiği Kadar Çok Etkilenmediğini, Buna Karşın Doluluk Oranının Beklenen Düzeyin Altında Olduğunu Belirtti.

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği(TUROB) Başkanı Timur Bayındır, turizm sektörünün Dünya Kupası’ndan etkilenmemesine karşın, yine de doluluk oranının beklenen düzeyde olmadığını açıkladı.

Bayındır, TUROB’un Geneksel Haziran Ayı Öğlen Yemeğinde yaptığı konuşmada, yılın ilk altı ayında yaşanan olumsuzluklara rağmen, ikinci yarı yılda hedeflere ulaşılabileceği umudunu taşıdıklarını söyledi. Bayındır, Dünya Kupası’nın beklenenin aksine sektörü çok da olumsuz etkilemediğini. Buna rağmen hedeflenen doluluk oranının altında kalındığını kaydetti. Bayındır, “Turizm sektörü pamuk ipliğine bağlıdır ve en ufak olaylardan bile anında etkilenmektedir. Sektör temsilcileri olarak, daha çok çalışıp, gerektiğinde güçlerimizi birleştirerek hedeflerimize ulaşmalıyız. Yaşanabilecek iptaller karşısında ise sabırla, panik yapmadan ve moralimizi bozmadan, çalışmalarımıza devam etmemiz önemlidir. 40 sektöre katma değer, 1.5 milyon kişiye istihdam yaratan, ülkemize döviz girdisi sağlayan sektörümüz, ülkemizin en önemli lokomotiflerinden biridir” dedi.

İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olması için çalışmalarının devam ettiğine işaret eden Bayındır, bu yıl İstanbul için beklenen turist hedefinin 5 buçuk ile 6 milyon arasında olduğunu söyledi. WTA İstanbul Cup 2006, Formula 1 gibi etkinliklerin İstanbul’u dünyanın gündemine taşıyacağını belirten Bayındır, AB uyumlu sertifika programının da gelecek dönemde başlayacağını vurguladı.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title