Haberler

Bozok Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, "tarikat" diye ortaya çıkanların çoğunun menfaat şebekeleri olduğunu söyledi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, "tarikat" diye ortaya çıkanların çoğunun menfaat şebekeleri olduğunu söyledi.

Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesinin mezuniyet töreninde konuşan Karacabey, mezun öğrencilere hayatlarında başarı diledi.

İlahiyatçıların kendisini çok iyi yetiştirmesi gerektiğini anlatan Prof. Dr. Karacabey, "Topluma ışık tutmuş, hayatında Allah'ın kitabını, Peygamber'in sünnetini rehber edinerek topluma iyi örnek olmuş muhterem şahsiyetler hakkında hiçbir zaman olumsuz bir sözümüz olamaz. Ancak her devirde din adına toplumun din konusundaki bilgi yetersizliğinden istifade ederek, dini kendi çıkarları istikametinde yorumlayan ve peşine 'mürit' diye bir sürü insanı takan bazı şarlatanlar, bu ülkeye de İslam dinine de büyük zarar vermiştir. İlahiyat nesli bundan kendini kurtarmak ve korumak zorundadır." dedi.

Bazen kendisine "Hocam, tarikatlar, cemaatler hakkında ne dersiniz?" diye sorulduğunu aktaran Rektör Karacabey, şunları kaydetti:

"Ben herhangi bir tarikata intisap etmedim. Niçin? Samimi olarak şunu söylüyorum; Şu anda sahip olduğum dini bilgi, bir tarikata intisap etmek, bir tarikatın dersini takip etmek için yetersizdir. Bir başka şeyi daha biliyorum. Bugün 'tarikat şeyhi' diye ortada dolaşanların çoğu benden cahil. O zaman 'tarikat' diye ortaya çıkanların çoğu geçek anlamda tarikat değil menfaat şebekeleridir. Bu ülkeyi bölmek, parçalamak, ülkeye zarar vermek için ortaya çıkmış hainlerdir. Bu hainlerin yaşattığı ızdırabı 15 Temmuz'da bu ülke yaşamıştır. Allah'ın lütfu, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti ve milletin sağduyusu sayesinde bu felaket atlatılmıştır. Benzer felaketleri yaşamamak için ilahiyat nesli uyanık olmak zorundadır. Bugün mezun ettiğimiz genç kardeşlerim, tehlikenin farkında olun ve iyi yetişmeye gayret edin."

Konuşmanın ardından fakülte korosu ilahi seslendirdi, dereceye giren öğrencilere iş adamı Bilal Şahin tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Mezunlara diplomalarının verildiği programa, İl Müftüsü Salih Sezik, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bozok Üniversitesi Karacabey Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title