Haberler

Bornova'da Okul Kardeşliği

Güncelleme:

"Bornova Bizim Evimiz" sloganıyla çıktığı hizmet yolunda "Ortak Akıl" ilkesini her alanda hayata geçirmeyi hedefleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bir ilki daha gerçekleştirdi.


İlçede faaliyet gösteren 25 özel okulun yöneticilerini bir araya getiren Başkan Atila, "Biz bir aileyiz ve bunun bilinciyle hareket etmeliyiz" dedi. "Kardeş Okul" vurgusu yapan Başkan Atila, Bornova'daki tüm özel ve kamu okullarının iyi ilişkiler ve işbirliği içerisinde olması gerektiğini söyledi. İlk kez bir araya geldiklerini ifade eden okul temsilcileri, yaklaşımı nedeniyle Başkan Atila'ya teşekkür etti. Tüm katılımcıların görüşlerini dile getirdiği toplantıda, Belediye ile okullar arasındaki koordinasyonun sağlanması için bir komite oluşturuldu

"Ortak Akıl" ilkesini her alanda uygulamayı hedefleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bir ilki daha gerçekleştirdi. Başkan Atila, ilçede faaliyet gösteren 25 özel okulun yöneticisini Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda bir araya getirdi.

Çocuklarımıza Bornova'yı tanıtalım

Bugüne kadar hep "ortak akıl" ile hareket ettiklerini, proje ve hizmetleri toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini alarak hayata geçirdiklerine dikkat çeken Başkan Atila, "Bu anlamda ilçemizdeki kamu ve özel eğitim kurumlarıyla da işbirliği içerisinde olmamız gerekiyor. Bornova hepimizin evi. Ben de bir veliyim ve iki kızım var. Okullarınızda bizim çocuklarımız eğitim alıyor. Bizler çocuklarımız için daha iyi kent oluşturmak için çalışırken, sizler onları geleceğe hazırlıyorsunuz. Bu anlamda hepinize teşekkür ediyorum. Toplumsal ötekileştirilmenin tamamen ortadan kalktığı bir Bornova istiyoruz. Cumhuriyet değerlerini sahip çıkmak, daha ileriye taşımak için birlikte hareket etmeliyiz" diye konuştu.

Çocukların zamanlarını sadece alışveriş merkezlerinde geçirmemeleri gerektiğini söyleyen Başkan Atila, "Bornovamızın pek çok doğal ve tarihi güzelliği, köyleri var. Buraları onlara tanıtmalıyız. İhtiyaç sahibi öğrencilerin yer aldığı okullarla, özel okullarımızı kardeş okul yapabiliriz. Bunlar sadece ilk akla gelenler. Biz bir aileyiz ve bunun bilinciyle hareket etmeliyiz" dedi.

Başkan Atila'ya teşekkür

Toplantıda tek tek söz alan ve aralarında müdürlerin de bulunduğu temsilciler, Bornova için neler yapılabileceği konusunda görüşlerinin sorulmasının kendilerini gururlandırdığını ifade etti. Okul yöneticileri, "İlk kez böyle bir buluşma gerçekleşiyor" diyerek, kendilerini bir araya getiren Başkan Atila'ya teşekkür etti.

Bornova Belediyesi'nin birim müdürleri de faaliyet alanları ve yaptıkları çalışmaları anlattı. Hangi alanlarda, nasıl işbirliği yapılacağının konuşulduğu toplantıda, Bornova Belediyesi ile okullar arasındaki koordinasyonun sağlanması için bir komite oluşturuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Olgun Atila Bornova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title