Haberler

Bolu'nun Neşesi Oldular

BOLU'da bir süre önce tanışıp, arkadaş olan Selahattin Yaman (70) ile Durmuş Altındağ (74) kentin en işlek caddesinde birlikte müzik yapıp, dans ederek geçimlerini sağlıyor.

BOLU'da bir süre önce tanışıp, arkadaş olan Selahattin Yaman (70) ile Durmuş Altındağ (74) kentin en işlek caddesinde birlikte müzik yapıp, dans ederek geçimlerini sağlıyor.

Bolu'da oturan Selahattin Yaman, 1 yıl önce kentin sokaklarında geçimini sağlamak için keman çaldığı sırada, yanına Durmuş Altındağ geldi. Durmuş Altındağ, Selahattin Yaman'ın çaldığı kemana kendine has tarzıyla oyun havaları oynayarak eşlik etmeye başladı. Durmuş Altındağ ve Selahattin Yaman arkadaş oldu. Selahattin Yaman ve Durmuş Altındağ, maddi imkansızlıklar nedeniyle para kazanmak için kentin en işlek caddesinde keman çalıp, oynamaya karar verdi. 2 arkadaş, havanın güzel olduğu günlerde İzzet Baysal Caddesi'ne gelmeye başladı. Yaklaşık 1 aydır Bolu'nun neşesi olan Durmuş Altındağ, kıvrak dansları ve kendine has figürleriyle vatandaşların ilgisini çekmeyi başardı. Selahattin Yaman da çaldığı kemanla Bolu caddelerinin kemancı ağabeyi haline geldi.

Durmuş Altındağ, "Ben 40 senedir bekarım, hanımım aniden öldü. 5 kadın beni evlenme vaadiyle kandırdı. 100 bin TL param gitti. O yüzden bu hale düştüm ben. Allah kimsenin başına vermesin. Benim bin 500 TL maaşım var. Buradan da Allah bereket versin bir şeyler kazanıyoruz. 3 tane kızım bir tane oğlum var. Köyde yaşıyorum. Bolu merkezine gelmeyi düşünüyorum. Bu işi eğlenmek için yapıyoruz. Burada arkadaşlar beni görünce neşeleniyor. Onları neşelendirmek için yapıyorum. Neşenin yerini hiçbir şey bulmaz. Buradan kazandığımız parayla geçimimizi sağlıyoruz. Bir aydır burada arkadaş ile buluşup öğleden sonra iş yapıyoruz" diye konuştu.

Selahattin Yaman ise "Para kazanmak için uğraşıyoruz. Kemanı 1970 yılından beri çalıyorum. Hayatımı hep kemandan kazandım. Düğünlere gidiyorum, başka işlere gidiyorum. Keman çalarak hayatımı kazanıyorum" dedi. Vatandaşlar da Yaman ve Altındağ'ın çaldıkları müzik ve danslarının çok eğlenceli olduğunu izlemekten keyif aldıklarını söyledi.

- Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title