Haberler

Bogosavlyej: "Türk Basketbolunun Başarısı Tesadüf Değil"

Dünya Basketbol Federasyonu (Fıba) Dünya Organizasyonlar Koordinatörü Pradrag Bogosavlyej, Türk Basketbolunun Başarısının Tesadüf Olmadığını Belirterek, 'Böyle Çalıştıkları Takdirde Nice Büyük Başarılara İmza Atacaklarına Eminim' Dedi.

Dünya Basketbol Federasyonu (FIBA) Dünya Organizasyonlar Koordinatörü Pradrag Bogosavlyej, Türk basketbolunun başarısının tesadüf olmadığını belirterek, ''Böyle çalıştıkları takdirde nice büyük başarılara imza atacaklarına eminim'' dedi.

2010 yılında Türkiye'nin dört kentinde yapılacak 16. Dünya Erkekler Şampiyonası'nda kullanılacak tesislerde incelemelerde bulunmak üzere İzmir'e gelen Bogosavlyej, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bogoslavlyej, 1976-89 yılları arasında Kızıl Yıldız basketbol takımı ve Yugoslavya milli takımında oynadığını belirterek, daha önce İstanbul'da düzenlenen Balkan şampiyonası için Türkiye'ye geldiğini söyledi.

''Türk basketbolunun durumunu nasıl görüyorsunuz?'' şeklindeki soruya Bogosavlyej, şöyle yanıt verdi:

''Türk basketbolu, son yıllarda önemli başarılara imza attı. Bunda Türkiye Besketbol Federasyonunun güçlü yapısının önemli payı var. Özellikle Japonya'da elde edilen başarı rastlantı değil. 15 yıllık bir projenin ürünü olduğu görülüyor. Eminim, bu başarıyı çok daha büyük ve kalıcı nice başarılar izleyecektir. Bu şekilde çalışılırsa daha kalıcı ve önemli sonuçlar alırlar. Türk gençleri basketbola ilgi gösteriyor. Bu alt yapı ve uygulanan programların yerleşmesi açısından çok önemli.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title