Haberler

Bodrum'da Hrant Dınk İçin Tören

Bodrum'daki Sivil Toplum Örgütleri, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink İçin Tören Düzenledi. İskele Meydanı'nda Toplanan Yaklaşık 400 Kişi Ellerindeki Kırmızı Karanfillere Bodrum Belediye Meydanı'na Yürüdü. Burada Toplanan Kalabalık Ellerinde Karanfilleri Hrant Dink'in Fotoğrafının Üzerine Bıraktı.

BODRUM'daki sivil toplum örgütleri, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için tören düzenledi. İskele Meydanı'nda toplanan yaklaşık 400 kişi ellerindeki kırmızı karanfillere Bodrum Belediye Meydanı'na yürüdü. Burada toplanan kalabalık ellerinde karanfilleri Hrant Dink'in fotoğrafının üzerine bıraktı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde sivil toplum örgütleri gazeteci-yazar Hrant Dink'in öldüğü saldırıyı kınayarak, Dink için tören düzenledi. Hrant Dink için İskele Meydanı'nda toplanan Bodrum Demokrasi Platformu üyeleri ellerinde pankartlarla ve kırmızı karanfillerle, sloganlar atarak Bodrum Belediye Meydanı'na yürüdü. 'Hepimiz Hrant Dink'iz', 'Katil 301', 'Yaşasın halkların kardeşliği' pankartlarıyla Bodrum Belediye Meydanı'na yürüyen kalabalık Hrant Dink için saygı duruşunda bulundu ve ellerindeki karanfilleri fotoğrafının üzerine bıraktı.

Bodrum Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Ahmet Aksüt, ülkede barış ve demokrasinin gelişmesini istemeyen, kendinden farklı düşünen insanları sadece öldürerek susturmasını bilenlerin, bu topraklarda yetişmiş bir insanı, Hrant Dink'i katlettiklerini belirterek şöyle dedi:''Yazar Hrant Dink, aldığı tehditlere ve linç ortamına rağmen düşüncelerini savunmaktan vazgeçmedi. Dink bu ülkedeki tüm insanların hangi kökenden, kültürden gelirse gelsin, barış içinde ve eşit haklara sahip olacaklarını yaşamaları gerektiğini savunuyordu. Dink'e sıkılan kurşunlar, çok kültürlü bir ülke mücadelesinde birarada yaşam iradesine sıkılmıştır. Hepimize düşen görev bu katili doğuran ortamı yaratanları doğru teşhis edip, onlara karşı tutarlı mücadelemizi sürdürmektir. Biz Hrant Dink'e saygımızın gereğini yaparak, onun mücadelesini yaşatacağız.''

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title