Haberler

Böcekli Barbunya

Alışveriş Merkezinden Aldığı Böcekli Barbunya Paketine Noter Tespiti Yaptırdı.

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, alışveriş merkezinden aldığı 2 paket kuru barbunyanın içinde çok sayıda böcek gören Servet Yağlı, alışveriş merkezine yaptığı şikayetin dikkate alınmaması üzerine Tüketici Hakları Derneği'ne başvurdu. Derneğin yönlendirmesiyle notere böcek tespiti yaptıran Yağlı, konuyla ilgili dava açacak. Alanya'da geçen 27 Şubat'ta bir alışveriş merkezinden 2 paket kuru barbunya ve 1 paket kuru mısır satın alan Servet Yağlı, eve götürdüğü ağzı kapalı barbunya poşetlerinin içinde çok sayıda böcek olduğunu gördü. Bunun üzerine poşetleri açmadan alışveriş merkezine geri dönen Yağlı, alışveriş merkezi yetkililerinin kendisinden özür bile dilemeden satın aldığı ürünleri iade edebileceğini söylediğini belirtti. Ürünleri iade etmeden Tüketici Hakları Derneği'ne (THD) başvuran Yağlı, derneğin yönlendirmesiyle Alanya'da bir notere başvurarak, paketlerin böcekli olduğuna ilişkin 'tespit tutanağı' tutturdu. Yağlı, noter tutanağında, açılmamış barbunya poşetinin içinde böcek bulunduğunun belirtilmesi üzerine alışveriş merkezi aleyhine tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

BU TÜR ŞİKAYETLER SIK SIK OLUYOR

Yağlı'nın başvurusunu değerlendiren THD Alanya Şube Başkanı Cemal Şencan, alışveriş merkezleriyle ilgili bu tür şikayetlerin çok sık geldiğini söyledi. Alışveriş merkezlerinin yeterince denetlenmediğini belirten Şencan, "Bakkal ve marketlerde bu tür olaylara çok daha az rastlanıyor. Poşetlerin içinde böcek olduğunu Alanya Tarım İlçe Müdürlüğü'nde de tespit ettirerek ilgili alışveriş merkezi hakkında yasal işlem yapılmasını isteyeceğiz. Noter tespiti yaptıran müşterinin tazminat davası açma hakkı da var" diye konuştu. Aldığı ürünlerin son kullanma tarihi 27 Eylül 2012 olmasına rağmen böcekli olduğunu belirten Servet Yağlı ise "Alışveriş merkezine başvurdum, ancak benden özür bile dilemediler. Pazartesi günü avukatım aracılığıyla alışveriş merkezi aleyhine maddi tazminat davası açacağım. Ama dava sürecinde varsa bir kusuru üretici firma hakkında da ayrı bir dava açılabilir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title