Haberler

BM İran Tasarısında Uzlaşmaya Yakın

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Beş Daimi Üyesi ile Almanya'nın, Nükleer Programından Vazgeçmemekte Direnen İran'a Yönelik Hazırladıkları İkinci Yaptırım Tasarısında Uzlaşmaya Yakın Oldukları Belirtildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ile Almanya'nın, nükleer programından vazgeçmemekte direnen İran'a yönelik hazırladıkları ikinci yaptırım tasarısında uzlaşmaya yakın oldukları belirtildi.

İran'ın nükleer faaliyetlerini askıya almamakta ısrar etmesi üzerine New York'ta başlatılan yeni yaptırım görüşmeleri, İran'a yönelik daha sert müeyyideler uygulanması üzerinde yoğunlaşıyor.

Bu arada İngiltere'nin BM Büyükelçisi Emyr Jones-Parry kararın kısa bir zamanda oylanabileceği yönünde iyimser olduğunu söyledi. Rusya temsilcisi Vitali Çurkin ise, Moskova ve Pekin'in tasarı üzerinde bazı çekinceleri olduğunu bildirdi. Buna rağmen Çurkin, görüşmelerin "çok iyi geçtiğini" söyledi.

New York’taki görüme bugün de devam edecek. Bugün taraflar karar tasar?s? üzerinde anlamaya varmay? ve tasar?y? Güvenlik Konseyi’ne sunmayı umuyor.

(İB-İB-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title