Haberler

Blue Shield Türkiye'den "Afet ve Krizlerde Kültürel Mirasın Korunması" konferansı

Güncelleme:

BLUE Shield Türkiye Milli Komitesi'nce, "Afet ve Krizlerde Kültürel Mirasın Korunması" konferansı düzenleniyor.

BLUE Shield Türkiye Milli Komitesi'nce, "Afet ve Krizlerde Kültürel Mirasın Korunması" konferansı düzenleniyor. 25-26 Kasım'da, 9 farklı ülkeden seçkin uzmanın katılacağı konferansta, afet ve kriz dönemlerinde kültürel mirasın korunması için yapılması gerekenler konuşulacak.

Blue Shield, 1996 yılında ICA-Uluslararası Arşivler Konseyi, ICOM-Uluslararası Müzeler Konseyi, IFLA-Uluslararası Kütüphaneciler Federasyonu ve ICOMOS-Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi'nden oluşan dört uluslararası sivil toplum kuruluşu tarafından, kültür varlıklarının afet ve krizlerden korunmasına odaklanmak amacıyla kuruldu.

Mavi Kalkan anlamına gelen Blue Shield, kuruluşundan bu yana toplumu bilinçlendirerek anıt ve sitler, müzeler, kütüphaneler ve arşivler gibi kültür varlıklarının karşılaştığı riskleri en aza indirmek ve korumak için faaliyetler yürütmekte, ayrıca afet öncesi, afet esnası ve sonrasında alınacak tedbirler ve yapılacak müdahalelerle ilgili planların hazırlanması, mevzuatın geliştirilmesi ve uluslararası kuruluşların bu alandaki kriz yönetimi ile koruma ve rehabilitasyon faaliyetlerinde koordinasyonun sağlanmasına yönelik çalışmalar yapıyor.

9 ÜLKEDEN UZMANLAR KATILACAK

Blue Shield Türkiye Milli Komitesi, Türkiye'deki söz konusu ihtiyaçlara cevap vermek ve bu amaçla yapılan faaliyetlere katkı sağlamak amacıyla Dr. Öğr. Üyesi Ömer Dabanlı'nın kurucu başkanlığında 23 Nisan 2021 tarihinde kuruldu. Blue Shield Türkiye Milli Komitesi, kültürel mirası ilgilendiren güncel konulara dikkat çekmek, bilgi-tecrübe paylaşımını artırmak, sürdürülebilir korumaya ve ülkemizin kültürel diplomasisine katkı sunmayı hedefleyerek hem kendi kuruluşunu hem de Blue Shield'in 25. Kuruluş Yıldönümünü kutlamak amacıyla 25-26 Kasım'da "Afet ve Krizlerde Kültürel Mirasın Korunması (Protecting Cultural Heritage in Disaster and Crisis)" konulu uluslararası konferans düzenleyecek. Blue Shield Türkiye Başkanı Dr. Ömer Dabanlı ve yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Zeynep Aygen başkanlığında, Avustralya, ABD, İngiltere, İsveç, Bosna, Suriye, Yemen ve İran gibi ülkeler ile ülkemizde alanında seçkin uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleşecek olan konferans, kültür varlıklarının korunması alanında çalışan ve ilgi duyan herkese açık olacak. Konferans www.theblueshield.org adresinden ve Blue Shield Türkiye'nin sosyal medya hesaplarından takip edebilecek.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title