Haberler

Bitlis: Bitlis'te Fakülte Sevinci

Bitlis'e, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı Fen Edebiyat Fakültesi'nin açılması kararı Yüksek Öğretim Kurumu'nda (YÖK) çıktı.

Bitlis'e, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı Fen Edebiyat Fakültesi'nin açılması kararı Yüksek Öğretim Kurumu'nda (YÖK) çıktı.

Fakültenin açılma kararı Bitlis'te sevinçle karşılanırken, Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Bitlis'in büyük bir il olma yoluna girdiğini belirtti. Özdemir, Bitlis'te fakülte açılması kararının çıkmasının sevindirici olduğunu ve alınan karardan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, "Fakülte kurulması için bizim için özlemdi. Bu özlem gerçekleşti. Kararın alınma aşaması 2.5 yıl önce başladı. O günkü Valimiz Mehmet Asım Hacımustafaoğlu'nun desteğiyle, öncelikle Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü'ne müracaat ettik. Teklifimiz kabul edildi ve Bakanlar Kurulu'na gönderildi. Karar için o günden bu yana çalışmalar devam etti. En son Sayın Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret ettik. Kendisi bizi çok iyi şekilde karşıladı. Bu sıcak ilginin ardından YÖK Başkanı Prof. Erdoğan Teziç bizi kabul etti. Bize bu konuda yardımcı olacağını müjdeledi. Nihayet bugünkü YÖK, yaptığı toplantının ardından Bitlis'e fen edebiyat fakültesi açılması kararı çıktı" dedi.

Fakülte kararını Bitlisli YÖK Üyesi Prof. Dr. Bülent Zülfikar'dan öğrendiklerini bildiren Özdemir, şunları söyledi:

"Kararın ardından Bitlis artık kabuğunu kırdı ve büyük bir il olma yoluna girdi. Üniversitesiyle, kışı, yazı ve inanç turizmiyle, Bitlis'in Rahva Ovası'na açılmasıyla tüm özlemler gerçekleşecek. En geç 5 yıl içinde Bitlis büyük bir il olacak. Her yönüyle kentimiz kalkınıyor. Büyük mesafeler kaydettik. Bitlislilere müjdeler olsun."

Başkan Özdemir, fakülteye bu yıl öğrenci almak istediklerini, ilde bunun için yeteri kadar dershane bulunduğunu ancak asıl fakülte binasının temelinin daha önümüzdeki günlerde atılacağını belirterek, "Sayın hemşehrimiz işadamı Ahmet Eren binaların yapımı konusunda söz verdi. Bu binalar ancak önümüzdeki yıl hizmete girer. Bu yıl binanın temeli atılacak, Fakülte kararının çıkmasının ardından vatandaşın artık işsizlikten söz etmeyecek. Bitlis'te temeli atılan okullar ve fakültelerin açılmasıyla, kente en az 2 ile 3 bin arasında öğrenci girecektir. Bu bakımdan üniversite bacasız bir fabrika gibidir. Aynı zamanda, kurulduğu yerin kültür seviyesini yükseltir ve kentlerin modern bir görünüm kazanmasını sağlar. Tüm bunların Bitlis'te kısa süre içinde gerçekleşeceği için mutluyum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title